İlk günlükte Covid-19’a, “Öbür Dünya tüccarlarının yalanlarına kendilerinin bile inanmadığını apaçık ortaya koyduğun için” teşekkür etmiştim.

Bu sektörün temsilcilerinden bazıları bu süreçte arzı endam etti. Ya da ben o kadarını görebildim.

Papa boş sokaklardaki gezinti sonrasında boş meydanı kutsamayı ihmal etmedi.

İslami seks uzmanı bir zat, virüsün fuhuş ve sapkın cinsel ilişkiler yüzünden ortaya çıktığını söyledi.

Yanmaz kefen, sırat köprüsünden geçiren takunya ve benzer birçok mucizevi icadın sahibi Cübbeli, vaazlarını plastik eldiven giyerek sürdürdü.

Ve Beştepe’nin Mercedes’li şeyhülislamı bir hafta düşündükten sonra sarayın duvarları arkasındaki Millet’in camisinde, seçilmiş müslümanları ikişer metre arayla halıya sabitleyip, Cuma görevini eda eyledi.

 ***

 Dünya durdukça hiç durmayacak denen Kabe etrafındaki tavaf durdu. Camiler, kiliseler, havralar ve her türden toplu ibadet mahalleri boş.

İnsan sağlığı için bilimsel olarak kesinlikle doğru bir tutum…

Ama bilimi lanetleyen, evrim küfürdür, ol der olur diyenlere bir çift sözümüz olmalı.

Çanakkale savaşını ve arkasından ulusal kurtuluş savaşını gökten indirilen aksakallılar ordusu kazandı, İki Ayyaş değil diyenlere de…

Anlı şanlı din tacirlerinin mucizevi üfürüklerinin, Covid-19 karşısında 60 derece alkol içerikli bir damla kolonya kadar bile kıymetlerinin olmadığı gün gibi ortada artık.

Hiçbir ayrım gözetmeksizin belirtmeliyim ki, gelmekte olan çağda öbür dünya sektörüne yapılan yatırımların zarar etmesinin kaçınılmaz olduğunu, halkın cehaletinden beslenen bu sektörün yeryüzü üzerindeki tüm temsilcileri bilmeliler.

Ancak unutmamak gerekir ki, yaşadığımız evrensel salgın günlerinde bilim insanları virüse çözüm bulmaya çalışırken, sağlık emekçileri canlarını hastalara adamışken, fabrikalar ve tarlalarda emekçiler üretmeye devam ederken, öbür dünya sektöründen geçinenler, tehlike geçince saklandıkları deliklerden hızlıca arzı endam edecekler.

Virüsler evrensel evrimin bir sonucu… Hep olageldiği gibi yine doğal seçilim yoluyla uzlaşacağız onlarla.

Çünkü doğanın kendi yasaları vardır.

Her olan doğru olmuştur ve son tahlilde zararsızdır.

Asıl tehlike virüs değil, virüsün gitmesini karanlık mahfillerinde dört gözle bekleyen cehalettir.

Av. Abdurrahman Bayramoğlu

29 Mart 2020 – Ay Sokağı