Bugün (06.Aralık 2011) İstanbul Beşiktaş’ daki Conrad Otel inde “Dünyada Hukuk Uyuşmazlıklarında, Arabuluculuk Uygulamaları” Uluslararası Çalıştayı vardı.   İstanbul Barosu bu düzenlemeye karşı Demokratik tepkisini göstermek için toplantının yapıldığı otel salonuna gitmeye karar verdi. 
İstanbul Barosu Başkanı, Doç. Dr. Av. Ümit KOCASAKAL, İstanbul Barosu Yönetim Kurulu ve Disiplin Kurulu üyeleri ve bir grup avukat ile birlikte bugün saat 10:30’da Conrad otelin önünde toplandılar.
Otelin karşı alanında önce cübbelerini giydiler ve;
“ARABULUCULUK ’ta Egemenlik Kayıtsız Şartsız Mafyaya Tarikat Ve Cemaate Aittir”,
“ARABULUCULUK, kılık değiştiren emperyalizmin ve küresel sermayenin adalete sızmasıdır”
“ARABULUCULUK, hukukun cübbesinin, başka cübbelere teslimidir!”
“ARABULUCULUK, hukukun mafyanın, tarikatların, cemaatlerin egemenliğine, insafına, keyifliğine terk edilmesidir”
Şeklinde yazılı olan pankartlarını açtılar.
Bütün avukatlar ARABULUCULUĞA GEÇİT YOK, sloganını söylerken KIRMIZI KARTLARINI havaya kaldırdılar.

BASIN AÇIKLAMASI
Saat 11.10’da İstanbul Barosu Başkanı, Doç. Dr. Av. Ümit KOCASAKAL otelin önünde bir basın açıklaması yaptı ve şöyle dedi:
“CÜBBEMİZE, VATANDAŞIN HAKKINA VE HUKUKUNA SAHİP ÇIKIYORUZ!
ARABULUCULUĞA GEÇİT YOK!”
 
“Avukatlık Kanunu değişikliği tartışmalarının yapıldığı bu günlerde, “yargının iş yükü” bahane edilerek, avukatlık mesleğine, vatandaşın hak ve hukukuna saldırı niteliği taşıyan, çok hukukluluğu ve kadı sistemini getiren; mafya, tarikat, cemaat “adaletini” hukukun içine sokan, geçtiğimiz dönemde Baromuzun kararlı direnişi nedeniyle çıkarılamamış olan ARABULUCULUK yasa tasarısı yasalaşma sürecine girmiştir”dedi.
 
Basın açıklamasından sonra "Arabuluculuk" yasa tasarısına karşı olduklarını belirten avukatlar, bu konuda düzenlenen konferansın yapıldığı salona gitmek için harekete geçtiler.
 
CONRAD OTEL’in CEBERRUT TUTUMU 
Otel yönetimi, KOCASAKAL’a, grubu arka kapıdan içeriye alacağını söyledi. Bunun üzerine başta İstanbul Barosu Başkanı KOCASAKAL, CHP Milletvekili Av. Mahmut TANAL olmak üzere avukatlar otelin arka kapısına yöneldiler. Arka kapıya gidildiğinde ise kapıların kapatıldığı, otelin özel güvenliği ve çalışanlarıyla birlikte arka kapının içerisinde ve dışarısında önlem alındığı görüldü.
 
Otel yönetiminin bu şiddete dayalı tutumunu Protesto eden avukatlar bu kez ön kapıya yöneldiler. Avukatlar burada da otelin karşı önlemleriyle karşılaştı. Avukatlar demokratik gösteri haklarının, otel yönetiminin şiddete dayalı tutumunu engellemeye çalışılmasına rağmen otele girmeyi başardılar. 
 
Baro Başkanı KOCASAKAL ve avukatlar daha sonra toplantının yapıldığı salona gittiler. Aralarında yabancı delegelerinde bulunduğu ÇALIŞTAY üyeleri önce İstanbul Barosu avukatlarını şaşkınlık ile karşıladılar ve daha sonra avukatların KIRMIZI KART çıkardıklarını görünce İstanbul Barosu Avukatları alkışladılar. Konferansın yapıldı salonda KIRMIZI KARTLARIYLA sessiz ve kısa bir yürüyüş yapan grup yine sessizce salondan dışarı çıktılar.
 
AVUKATLARA ÇEVİK KUVVET SÜRPRİZİ
Baro Başkanı ve avukatlar protesto gösterisinden sonra sessizce dışarı çıktıklarında bu kez de karşılarında çevik kuvveti gördüler. Baro Başkanı Ümit Kocasakal otel yönetiminin bu şiddet yanlısı davranışını ve anlamsız güvenlik önlemi alışını protesto etti.
Dışarıda yeniden toplanan avukatlar alkışlarla Baro Başkanı Av. KOCASAKAL’I tebrik ettiler. KOCASAKAL burada bir açıklama yaparak; "Hukukun konuşulduğu, yabancıların bulunduğu bir ortama İstanbul barosu avukatları içeriye alınmadı” dedi.
 PROTESTONUN GERÇEKLEŞTİĞİ ANLARDAKİ FOTOGRAFLAR AŞAĞIDAKİ GİBİDİR.

Haber-Fotoğraflar
Adaletbiz/ Yeşim TURAN