Ankesörlü Telefon, gerekçeleriyle beraat, mahkûmiyet ve tahliyeler

 Tahliye kararlarının dayanaklar

 Mahkemeler genellikle delillerin toplanmış olması, sanığın etkin pişmanlıktan yararlanma ihtimalini,

Ceza ile birlikte (Hükmen Tahliye) gerekçesi;

Tutuklulukta geçen süre,  İstinaf ve Yargıtay süreçleri ceza ile birlikte tahliyeye gerekçe gösterilmiştir.

Mahkumiyet kararına gerekçe

normal bir hayat akışında aynı yerde görev yapan ve birbirleri ile ilişkili bu kadar askeri personelin çok sayıda farklı kontörlü telefondan aranmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu bildirildi. Bu kapsamda, sanığın kullandığı GSM hattından 9 kez iletişim kurulduğu ve ankesörlü telefon yöntemini kullanmak suretiyle örgütün gizli, kriptolu hiyerarşik ağına dahil olduğunun anlaşıldığı..” gerekçeleri ile 6 yıl 3 ay cezaya hükmedilmiştir.

Beraat Gerekçe

ByLock kullanmadığı, Bank Asya’ya para yatırmadığı, himmet verdiğine ve yayın organlarına abone olduğuna dair delil elde edilemediği, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğuna dair kesin delil bulunmadığı, sabit hatlardan aranmış olmasının silahlı terör örgütü üyeliği suçundan cezalandırmak için yeterli delil olmadığını gerekçe gösterdi.

Beraat Gerekçe

söz konusu aramaların örgüt mensuplarınca yapıldığının kesin olarak tespit edilememesi

FETÖ itirafçısı binbaşıya tahliye kararı

'AKLINI VE MANTIĞINI FETÖ'YE KİRAYA VERENLERDEN DEĞİLİM

'Örgüt üyesi olmadığı savunmasını yineleyen Oğuz T, "FETÖ üyelerinin klasik taktiği olan inkar etmeyi değil bildiklerimi anlatmayı tercih ettim. Aklını ve mantığını FETÖ'ye kiraya verenlerden değilim." ifadelerini kullanarak tahliyesini ve beraatını istedi. İddia makamının görüşünün alınmasından sonra mahkeme heyetinin ara kararını açıklayan Mahkeme Başkanı Ahmet Nazmi Alp, sanık hakkındaki delillerin toplanmış olması ve sanığın etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanma ihtimalinin bulunduğu gerekçesiyle tahliyesine karar verildiğini bildirdi. Dava, eksik hususların giderilmesi için ertelendi. https://www.adaletbiz.com/feto/feto-itirafcisi-binbasiya-tahliye-karari-h233974.html

Üyelikten hüküm giyen üçü asker dört ‘FETÖ’ sanığına tahliye

Kayseri’de iki farklı davada dört ‘FETÖ’ sanığına altı yıl üçer ay hapis cezası verildi. Sanıkların tümü tahliye edildi.

Tahliye Nedeni

Mahkeme, Cüce’ye ‘örgüt üyeliği’ suçundan altı yıl üç ay hapis cezası verdi. Cüce, tutuklulukta geçirdiği süre ve istinaf ve Yargıtay süreçleri gözönüne alınarak adli kontrol şartıyla tahliye edildi. Üç tahliye daha. Yine aynı ağır ceza mahkemesinde görülen bir başka davada ise tutuklu sanıklar Meryem Ümit Kürtoğlu, meslekten ihraç astsubay Hakan Demirkıran ve açıkta olan astsubay Hasan Gümüşlü hakkında karar çıktı. ‘ByLock’ kullandığı iddia edilen Kürtoğlu ile ankesörlü ve sabit hatlardan ardışık olarak arandıkları iddia edilen astsubaylar Demirkıran ve Gümüşlü iddiaları reddederek beraatlarını istedi. Mahkeme, üç sanığa da ‘örgüt üyeliği’ suçundan altı yıl üçer ay hapis cezası verdi. Üç sanık, istinaf ve Yargıtay süreçleri gözönüne alınarak tahliye edildi.

https://www.adaletbiz.com/feto/uyelikten-hukum-giyen-ucu-asker-dort-feto-sanigina-tahliye-h233972.html

FETÖ'nün "ankesörlü telefon" aramalarına hapis cezası

Cumhuriyet savcısının mütalaasının aktarıldığı kararda, 2012-2016 yılları arasında Gölcük Donanma Komutanlığı’nda görev yapan özellikle astsubay ve subay rütbesindeki personelin ardışık olarak aynı sabit telefon hatlarından arandığı ve bu yolla yüz yüze buluşmaların sağlandığı veya örgüt adına kısa talimatların verildiği, bu ardışık aramalarda sorumlu olunan askeri personelden birisinin kontörlü hattan aranarak talimatlandırıldığı,  mahrem abinin sorumlu olduğu diğer askeri personelin ise aynı tarih ve saat aralığında telefonuna çağrı yapmak suretiyle diğer askeri personelden talimatın alınmasının sağlandığı, normal bir hayat akışında aynı yerde görev yapan ve birbirleri ile ilişkili bu kadar askeri personelin çok sayıda farklı kontörlü telefondan aranmasının hayatın olağan akışına aykırı olduğu bildirildi. Bu kapsamda, sanığın kullandığı GSM hattından 9 kez iletişim kurulduğu ve ankesörlü telefon yöntemini kullanmak suretiyle örgütün gizli, kriptolu hiyerarşik ağına dahil olduğunun anlaşıldığı aktarılan kararda, sanık hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma" suçundan 6 yıl 3 ay hapis cezası verilmesi, başka suçtan tutuklu olmaması halinde tahliyesine karar verilmesi talep edildi.

https://www.adaletbiz.com/feto/feto-nun-ankesorlu-telefon-aramalarina-hapis-cezasi-h233971.html

Ankesörlü telefon da yeterli delil sayılmıyor

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ’cülerin, sabit ankesörlü itirafları delil niteliği taşımadı. Silahlı terör örgütü üyesi oldukları gerekçesiyle haklarında dava açılan sanıklar defalarca aynı sabit numaralardan aranmalarına rağmen tahliye ediliyor.

SAVCI CEZA İSTEDİ MAHKEME BERAAT VERDİ

Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasında; sanığın FETÖ/PDY silahlı terör örgütü kuruluş amacı ve faaliyet ve eylemlerini benimseyerek gönüllü olarak örgüt hiyerarşisine dahil olmayı tercih ettiği, bu şekilde örgütle organik bağ kurarak faaliyette bulunduğu, dolayısıyla üzerine atılı suçtan cezalandırılmasını istedi. Beraat kararı veren mahkeme ise sanığın ByLock kullanmadığı, Bank Asya’ya para yatırmadığı, himmet verdiğine ve yayın organlarına abone olduğuna dair delil elde edilemediği, örgütün hiyerarşik yapısına dahil olduğuna dair kesin delil bulunmadığı, sabit hatlardan aranmış olmasının silahlı terör örgütü üyeliği suçundan cezalandırmak için yeterli delil olmadığını gerekçe gösterdi.

https://www.adaletbiz.com/feto/ankesorlu-telefon-da-yeterli-delil-sayilmiyor-h233970.html

Ali Yerlikaya duyurdu... 14 ilde FETÖ’ye yönelik 'Kıskaç-7' operasyonu! Ali Yerlikaya duyurdu... 14 ilde FETÖ’ye yönelik 'Kıskaç-7' operasyonu!

Muğla’daki tartışmalı ankesör kararının gerekçesi açıklandı

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ İmamları ile görüştü iddiasıyla gözaltına alınan ve hakkında dava açılan Astsubay hakkında verilen beraat kararının gerekçesi açıklandı.

…………………………………………………………..

Dosya kapsamında sanık aleyhine mevcut tek delil Serhat K. isimli TSK mensubu ile 13 ve 15 Aralık 2013 tarihlerinde 2 kez aynı sabit hattan ard arda arandığı tespitinden ibarettir.

……………………………………………………………………………………………………………….

söz konusu aramaların örgüt mensuplarınca yapıldığının kesin olarak tespit edilememesi, yine bu tarihlerden sonra 2016 yılına kadar Marmaris'te görev yapmaya devam etmesine rağmen başkaca bir ardışık aramanın tespit edilememiş olması, sanığın kod adı kullandığına, örgüt mensupları ile irtibat halinde bulunduğuna, örgütün gizli haberleşme programlarını kullandığına ilişkin hiç bir tespit mevcut olmaması, bu kapsamda savunmasının aksiti ispat eder şekilde örgütle organik bir bağ kurarak hiyerarşisine dahil olduğuna ve örgüt bünyesi içerisinde faaliyet gösterdiğine ilişkin başkaca delil elde edilememesi bir arada değerlendiğinde sanığın üzerine atılı bulunan suçu işlemediği anlaşılmıştır. https://www.adaletbiz.com/feto/mugladaki-tartismali-ankesor-kararinin-gerekcesi-aciklandi-h233969.html

Kocaeli'de FETÖ/PDY'nin mahrem imamlarının ankesörlü hatlardan ardışık arama yöntemiyle iletişim kurduğu tespit edilen eski deniz astsubayı R.K, 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı

'Ankesörlü telefon' davasında beraat kararı

Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi, ankesörlü telefonlar üzerinden FETÖ İmamları ile görüştü iddiasıyla gözaltına alınan ve hakkında dava açılan Astsubay hakkında beraat kararı verdi

……………………………………………………………………………………..

Beraat kararına gerekçe olarak mahkumiyete gerek duyulacak kadar yeterli delil bulunmadığı gösterildi.

https://www.adaletbiz.com/feto/ankesorlu-telefon-davasinda-beraat-karari-h233966.html

FETÖ'cü 67 kez ankesörlü telefondan arandığını hatırlamıyormuş

https://www.adaletbiz.com/feto/feto-cu-67-kez-ankesorlu-telefondan-arandigini-hatirlamiyormus-h233973.html

Av. Rahmi Ofluoğlu'nun ankesörlü telefon yargılamaları ile ilgili yazılarının linkleri

Ankesörlü telefonla arama kesin delil olabilir mi?

https://www.adaletbiz.com/gundem/ankesorlu-telefonla-arama-kesin-delil-olabilir-mi-h232703.html

Ankesörlü Telefon Soruşturmaları

https://www.adaletbiz.com/ceza-hukuku/ankesorlu-telefon-sorusturmalari-h233751.html

Av. Rahmi Ofluoğlu

BİZ