Ankesörlü telefon soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan 200 askerin Emniyet sorgusu devam etmektedir.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ın talimatıyla Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosunca 219 askerle ilgili yapılan operasyonlarda gözaltına alınanların emniyet sorgularının devam ettiği bildirilmektedir.

Halen gözaltında bulunan 200 askerin sorguları devam etmekte olup yarın adliyeye sevk edilmeleri beklenmektedir.

Sorguları tamamlanıp adliyeye sevk edilecek olan askerler savcılık aşamasından sonra sulh ceza hakimliğine sevk edilecektir. Sulh ceza hakimliğindeki sorguların sayının yüksek olması nedeniyle gece yarılarına kadar süreceği tahmin edilmektedir.

Ankesörlü telefonla ardışık aranmalar nedeniyle FETÖ silahlı terör örgütü üyeliği ile devam eden soruşturma ve davalar konusunda görüşünü sorduğumuz Av. Rahmi Ofluoğlu sitemize yaptığı açıklamada;

“Sadece örgüt imamları tarafından ankesörlü telefonla birkaç kez aranmış olmak hiç şüphesiz sanığın FETÖ yapılanması ile ilişkili olabileceği şüphesini oluşturur. Bu şüphenin tutuklama için kuvvetli suç şüphesi olduğu çok tartışmalı bir konudur. Kişinin salt örgüt imamı tarafından aranması nedeniyle FETÖ üyeliğinden mahkumiyeti ceza hukukunun temel ilkeleri ile açıklanamaz. Bu kişilerin FETÖ şüphelisi olarak tutuklanabilmeleri için ek delil gerekeceği kanaatindeyiz.

Yargıtay 16’ıncı Ceza Dairesi birinci derece mahkemesi olarak baktığı ve referans karar olarak kabul edilen 2015/3 Esas, 2017/3 kararında ve temyizen baktığı dosyalarda FETÖ yapılanmasının başlangıçta dini, ahlakı ve insani bir yapılanması olduğunu, 2012 yılından itibaren kriminalize olamaya başladığını belirtmektedir. Cemaat üyelerinin söz konusu yapının silahlı terör örgütü olduğunu bildikleri tarih mutlaka hiçbir şüpheye yer bırakmayacak şekilde iddia makamınca ortaya konulması gerekir” dedi.

Av. Rahmi Ofluoğlu

İntihara Yönlendirme Suçu Ve Cezası (Azmettirme, Teşvik, Yardım Etme, Kuvvetlendirme) Avukat Aysel Aba Kesici İntihara Yönlendirme Suçu Ve Cezası (Azmettirme, Teşvik, Yardım Etme, Kuvvetlendirme) Avukat Aysel Aba Kesici

BİZ