Akademisyen Füsun Üstel’i uğurlamaya HDP Milletvekilleri Garo Paylan ve Ali Kenanoğlu, İstanbul Tabip Odası (İTO) Başkanı Pınar Saip, eski Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Başkanı Raşit Tükel, Halkların Demokratik Kongresi Eşsözcüsü Onur Hamzaoğlu, Barış Akademisyenleri ve Üstel’in öğrencileri geldi. 

füsun üstel

“Barış isteyen akademisyenlerin yeri hapis değil üniversitedir” pankartının açıldığı uğurlamada kısa bir konuşma yapan Füsun Üstel, kendi durumunun çok özel olmadığına dikkat çekerek “Bundan bir süre önce, farklı farklı kuşaklardan gelen farklı hikâyeleri olan çok sayıda akademisyen sadece barış talebi üzerinden bir araya gelerek sesini duyurmak istedi. Bu ses sanırım bazı çevreler açısından çok rahatsız ediciydi. Ama sözün bittiği yerde değiliz, henüz sözün başladığı yerdeyiz. Sözümüzü yükselteceğiz. Vatandaş olarak, haklarımızı ve barış içinde yaşam talebimizi yükselteceğiz” diye konuştu.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Prof. Füsun Üstel’in durumunu Meclis gündemine taşıdı.  Tanrıkulu, “Akademisyenlerin yargılanması, ceza almaları büyük bir utançtır. Bugüne kadar 186 akademisyenle ilgili olarak karar verildi. 33’ü hapis cezası aldı. Birisi Füsun Üstel’di. 32’sinin cezası ise istinafta bekliyor. 600’den fazla akademisyen şu anda yargılanıyor. 2 bin kere mahkemeye çıktılar. Bütün bu yargılamaların kendisi dürüst ve adil yargılama ilkelerine aykırı” dedi.

Tanrıkulu, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, “Prof.Dr. Füsun Üstel, Barış Bildirisine imza atmıştı. Bugün cezaevine girdi” diyerek şöyle devam etti:

“Akademisyenlerin yeri cezaevi değildir. Tamamen ifade ve düşünce özgürlüğünü kullanmıştır ve bugün cezaevine girecektir. Bu Türkiye bakımından büyük bir utançtır aynı zamanda, yargı bakımından büyük bir utançtır. Akademisyenlerin yargılanması, ceza almaları büyük bir utançtır. Ben yanlarında olmaya çalışıyorum. Bugüne kadar 186 akademisyenle ilgili olarak karar verildi. 33’ü hapis cezası aldı. Birisi Füsun Üstel’di. 32’sinin cezası ise istinafta bekliyor. 1 yıl 3 aydan 3 yıla kadar ceza alan akademisyenler var. Her an diğerleri de onaylanabilir. 153 akademisyenle ilgili olarak da 1 yıl 3 ay cezalar verildi, hükmü açıklanmasının ertelemesine karar verildi. 600’den fazla akademisyen şu anda yargılanıyor. 2 bin kere mahkemeye çıktılar. Bütün bu yargılamaların kendisi dürüst ve adil yargılama ilkelerine aykırı.”

Vergide adalet için ‘süresiz çarşamba’ Vergide adalet için ‘süresiz çarşamba’

Kaynak: http://www.cumhuriyet.com.tr/haber/turkiye/1382455/Ogrencileri_Prof._Dr._Fusun_Ustel_i_cezaevine_ugurladi.html