İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla Çağlayan Adliyesi’nde ki Baro odalarında avukatlara çay-kahve hizmetinin verilmesinin yasaklanması üzerine dün AVUKAT HAREKETİ tarafından avukatlar eyleme çağrıldı.

AVUKAT HAREKETİ  üyeleri  04. Ekim 2018 saat : 10:30’da baro odasında buluşarak ücretsiz çay-kahve ikram edeceklerini Sosyal Medya üzerinden duyurdular.

Sabah saat 10 civarı su ısıtıcılarını adliyeden içeri sokmak isteyen avukatlar, güvenlik engeline takıldılar. Yapılan kısa bir tartışma üzerine, güvenlik çalışanları her seferinde savcılığın talimatı olduğunu öne sürerek su ısıtıcılarını emanete almak zorunda olduklarını söyledi. Ancak bu engel AVUKAT HAREKETİ bu eylemden vazgeçiremedi.

Isıtıcısı almıyorsanız ısıtılmış suyumuzu da termosla getiririz diyerek her zaman bir çözüm olduğunu söylediler.  Termosun şimdilik yasak olmadığı anlaşılınca, hızlıca çevreden içi sıcak su dolu termoslar temin eden AVUKAT HAREKETİ avukatları eylemi belirtilen saatte başlattılar.

AVUKAT HAREKETİ direndi, teslim olmadı ve sonunda baro odalarında istedikleri eylemi gerçekleştirerek meslektaşlarına ücretsiz- çay kahve ikramında bulundu.

Baro odasında kısa bir açıklama yapan;  Av. Abdurrahman Bayramoğlu ve Av. Esin Kılıç, Av. Nida Açıkalın “ADLİYELER AVM DEĞİLDİR, BİZ AVUKATLAR DA MÜŞTERİ DEĞİLİZ. Başsavcılığın bu uygulaması kabul edilemez. Bu tarz itiraz ve eylemlerimiz bundan sonra da devam edecek. Bu ve daha fazlasını yapabilmek için yaklaşan Baro seçimlerinde tüm Avukatların desteğini bekliyoruz. Artık HAREKETE GEÇME ZAMANI” dediler.

Avukatların protestosu hiçbir sıkıntı yaşanmadan sona erdi.  Eylemden sonra AVUKAT HAREKETİ üyeleri ve Başkan Adayı Av. Dr. Başar Yaltı, adliye içerisinde dolaşarak meslektaşlarıyla görüştüler.

İŞTE EYLEMDEN VİDEOLAR VE FOTOĞRAFLAR.

www.adaletbiz.com