Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), üyeleri olan 4 avukatın Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi saldırısının ardından ofislerinin kapısı kırılarak gözaltına alındığını duyurdu.

ÇHD'nin açıklamasında polislerin, avukat ofislerinin kapısını kırarak baskın düzenlediği belirtildi. Gözaltına alınanlar arasında derneğin tutuklu Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı'nın eşi avukat Betül Vangöl Kozağaçlı da bulunuyor.

ÇHD'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada "Üyelerimiz olan avukatlar Betül Vangölü Kozağaçlı, Seda Şaraldı, Didem Baydar Ünsal ve Berrak Çağlar gözaltına alınmıştır.

Savcıya makamında ölüm tehdidi: Avukat ve jandarmalar gözaltında Savcıya makamında ölüm tehdidi: Avukat ve jandarmalar gözaltında

Uydurma gerekçeler ile avukat ofislerine “kapı kırarak” saldırma cüretine karşı boyun eğmeyeceğiz. Bu keyfi saldırılara karşı ayaktayız!" denildi. 

https://www.birgun.net/

Editör: Mihriban Ataseven