Yargıtay, hakaret içerikli paylaşımların retweet edilmesinin de 'hakaret suçunu' içerdiğine hükmetti. Kendi hesabından, başka bir hesaptaki hakaret içeren paylaşımlar da hakaret sayıldı.Dosyada yer alan bilgiye göre; davacı, kendi hesabından, başka bir hesaptaki hakaret içeren 'pislik, namert, edepsiz, yalancı, silah kaçakçısı, çirkef, imansız, izzetiz, rüşvetçi, salyasını akıtan, şerefsiz' ifadelerinin yer aldığı paylaşımı retweet eden kişi hakkında suç duyurusunda bulundu. Cumhuriyet Savcılığı'nın kovuşturmaya yer olmadığına dair kararına yapılan itiraz, 3. Sulh Ceza Hâkimliği tarafından reddedildi.

 Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın kanun yararına bozma tebliğnamesiyle dosya Yargıtay 18. Ceza Dairesi'nin gündemine geldi. Dosyayı inceleyen daire, kişinin ad ve soyadının yazılı olduğu @… kullanıcı adlı Twitter hesabından davacıdan bahsederek paylaşımlar yapmasının, hakaret suçundan iddianame düzenlenebilmesi için yeterli delil niteliği taşıdığına dikkat çekerek, yerel mahkemenin kararını bozdu.

Kararda, "Şüphelinin eyleminin sübut bulup bulmadığı hususu, tüm kanıtların, mahkemece birlikte tartışılıp değerlendirilmesi sonucu belirlenmesi gerekmektedir. Yapılan açıklamalara göre, şüpheli hakkında kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin karar ve bu karara itiraz sonucunda verilen itirazın reddine dair mercii kararı hukuka aykırıdır" denildi.

Yargıtay'dan karar: 'Alo' diye hitap etmek boşanma sebebi Yargıtay'dan karar: 'Alo' diye hitap etmek boşanma sebebi

https://www.birgun.net/