Sakarya Üniversitesi'nde bir öğretim görevlisi ile üniversite de görevli bir şoförün karıştığı öğrenciye taciz davasında çıkan karar Yargıtay tarafından onaylandı.

Sakarya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesinde öğrenci olan 21 yaşındaki Ş.T., 2008 yılında Sakarya Üniversitesinde öğretim görevlisi olan Aydın D’in (47) kendisine cinsel tacizde bulunarak evinde zorla alıkoyduğunu ve SAÜ Meslek Yüksekokulu’nda şoför olarak görev yapan Ergün D’in (44) ise gittikleri piknikte cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla şikayette bulunmuştu.

Öğrencinin şikayetinin ardından şoför Ergün D, gözaltına alınarak tutuklu yargılanırken, öğretim görevlisi Aydın D tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Sakarya 3. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada üniversitedeki taciz sonrasında Yükseköğretim Kurulu Yüksek Disiplin Kurulu, öğretim görevlisi Aydın D ile Ergün D'ye ‘kamu görevinden çıkarma’ cezası vermesi üzerine öğretim görevlisi ve şoför üniversiteden atılmıştı.

Mahkeme “Cinsel saldırı, birden fazla kişi ile cebir kullanmak suretiyle cinsel amaçla kişiyi hürriyetten yoksun bırakmak’’ suçlarından açılan davada, tanık ifadeleri ve doktor raporunu dikkate alarak üniversite öğrencisine tacizle suçlanan ögretim görevlisi Aydın D'i 6 yıl, şoförü Ergün D'i ise 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkemenin kararı Yargıtay 14'ncü Ceza Dairesi tarafından onaylanarak kesinleşti.

Onamanın ardından tacizden 6 yıl hapis cezası alan Öğretim Görevlisi Aydın D hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Kaynak: İHA