Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen ana davasında verilen tahliye kararının ardından tutuklu bulunduğu sürenin mahsup edilerek serbest bırakılması beklenen Selahattin Demirtaş hakkında yeni bir gelişme yaşandı.

Ankara Savcılığı,6-8 Ekim olayları ile ilgili Selahattin Demirtaş hakkında ayrı bir soruşturma başlatarak tutuklama kararı istedi.

CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "26. ACM mahsup kararı verdi. Bugün denetimli serbestlik başvurusu yapıldı. Olası tahliyesini engellemek için Ankara Savcılığı Demirtaş’ın yargılandığı davayla aynı konudan ayrı bir soruşturma başlatıp tutuklamaya sevkini istedi" ifadelerini kullandı.

Kargoda çalınan çeke yargıdan tedbir kararı çıkmadı Kargoda çalınan çeke yargıdan tedbir kararı çıkmadı

Tanrıkulu, Adalet Bakanı Gül'e çağrı yaparak, "Yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur. Sizi, sorumluluğa davet ediyorum; HSK’yı toplayın gereğini yapın. Aksi halde bu sorumluluk size aittir" dedi.

Sn. @abdulhamitgul,
Yargılandığı davadan tahliye edildikten sonra olası tahliyesini önlemek için tutuklamaya sevk etmek düşman ceza hukukundan da öte bir zorbalık durumudur.
Sizi, sorumluluğa davet ediyorum; HSK’yı toplayın gereğini yapın. Aksi halde bu sorumluluk size aittir. https://t.co/CX1YLVcKvt

— Sezgin Tanrıkulu (@MSTanrikulu) September 20, 2019

ANA DAVADA BERAAT ETMİŞTİ

Demirtaş hakkındaki 6-8 Ekim olayları ilgili suçlamalar ana dava dosyasında bulunuyordu ve Demirtaş bu suçlardan beraat etmişti. Bu dosyadan tutuklama kararı verilirse, Demirtaş, tahliye ve mahsup işlemine rağmen serbest kalamayacak.

[Haber görseli]

Kaynak Cumhuriyet