SİVASSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ RIZA ÇALIMBAY: "BEN, KORCAN'A YÜREKTEN İNANIYORUM VE BUNUN İFADE ALINMASINDAN İBARET OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

Sivasspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan kaleci Korcan Çelikay'a sahip çıkarak, kendisine sonuna kadar güvendiğini söyledi. Çalımbay, Korcan'ın çok kişilikli ve karakterli bir futbolcu olduğunu belirterek, "Gözaltına alınmasının sadece ifade alınması nedeniyle olduğuna inanıyorum. Kendisi birkaç gün içinde aramızda olacaktır" dedi. Soruşturma kapsamında incelemeye alınan Sivasspor-Fenerbahçe maçı ile ilgili olarak da görüşlerini açıklayan Çalımbay, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Ben o maçın sahada bittiğini düşünüyorum. Karşılaşmayı seyredenler de görmüştür ki maçın başından sonuna kadar mükemmel mücadele ettik. Hatta o hafta yabancı oyunculara dahi izin vermedim. İzin verebilirdim çünkü milli takımlarla maçları vardı. Bir tanesinin ülkesi, Arjantin'de turnuvaya katılıyordu, diğerlerinin de maçları vardı. En küçük bir şaibe çıkmasın diye gitmelerine izin vermedim. Bizim üzerimizde çok büyük bir sorumluluk vardı. Fenerbahçe maçında Türkiye'nin sorumluluğunu taşıyorduk. Bu nedenle bizim onur ve gurur maçımızdı. Sahamızda kaybetmek istemezdik. Kimsenin o maçta bir şey aramaması gerekiyor, gereken her şeyi yaptık. Korcan'ın yediği golün aynısını Volkan da yedi. Golde hata olabilir ama maç içinde birçok pozisyon vardı. Korcan'ın en kısa sürede aramıza döneceğine inanıyorum." (AA)
GİRESUNSPOR KULÜBÜ BAŞKANI ÜLKÜ İLE BİRLİKTE 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Bank Asya 1. Lig takımlarından Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü, eski genel kaptan Hakan Karaahmet ile Giresunspor taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında polis ekiplerince gözaltına alınan Giresunspor Kulübü Başkanı Ömer Ülkü, eski genel kaptan Hakan Karaahmet ile Giresunspor taraftarlar Derneği Başkanı Özden Tütüncü, Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Ülkü, Karaahmet ve Tütüncü'nün buradaki ifadesi sürüyor. (AA)
FENERBAHÇE DİVAN KURULU BAŞKANI GÜNAY: "BU POLİS DEVLETİ... HİÇ BİR MAHSUR YOK BUNU SÖYLEMEKTE. NE ŞİKE OLDU Kİ ARAŞTIRMA YAPIYORLAR"

Fenerbahçe Kulübü Yüksek Divan Kurulu Başkanı Yüksel Günay, futbolda şike iddialarına yönelik operasyon ile ilgili, "Çirkin bir olay, bunu buradan söyleyebilirim. Bu polis devleti. Hiç bir mahsur yok bunu söylemekte. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar" dedi.

Sapanca Gölü'nde yapılan "Spor Toto Büyükler Türkiye Şampiyonası Kürek Yarışları" için ilçeye gelen Günay gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şikeyle ilgili bir operasyon, eş zamanlı olarak 12 kulübe yapmışlar. Şu an polis kulüpte halen arama yapıyor" diye konuştu. Operasyona ilişkin detaylı bilgi sahibi olmadıklarını anlatan Günay, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın emniyette ifadesinin alındığını belirtti.

Günay, Yıldırım'a "ifade için geleceksin" denildiğini kaydederek, şunları söyledi: "Şikeyle ilgili bir operasyon, eş zamanlı olarak 12 kulübe yapmışlar. Şu an polis kulüpte halen arama yapıyor. Bekleyeceğiz bakalım ne çıkacak. Arkadaşlarla görüştüm galiba 3 kişiyi aldılar. Muhasebe müdürü, bir arkadaşımız ve Aziz Yıldırım'ı almışlar. İlhan diye bir arkadaşımız var onu da arıyorlarmış. Çirkin bir olay bunu buradan söyleyebilirim. Bu polis devleti. Hiç bir mahsur yok bunu söylemekte. Çünkü olay çirkin. Ne şike oldu ki araştırma yapıyorlar." (AA)

İSMİ GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA GEÇEN VE ŞU AN ALMANYA'DA BULUNAN SERKAN ÇALIK, TEDAVİSİNİ YARIDA BIRAKARAK TÜRKİYE'YE DÖNECEK

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Gençlerbirliği futbolcusu Mahmut Boz, gözaltına alındı.

Erken saatlerde Gençlerbirliği Kulübü'ne gelen polisler, genç futbolcu Mahmut Boz'u gözaltına alarak, emniyete götürdü.

Bu arada, ismi gözaltına alanlar arasında geçen ve şu anda Almanya'da bulunan Serkan Çalık'ın kulüp yetkililerini arayarak Türkiye'ye erken döneceğini söylediği öğrenildi.

Almanya'da tedavisi süren Çalık'ın, adının soruşturma kapsamında geçmesinden dolayı çok üzgün olduğu ve söylentilere son vermek için Türkiye'ye planlanan süreden önce döneceği bildirildi. (AA)
ESKİŞEHİRSPOR KULÜBÜ BAŞKANI ÜNAL: ''GÖZALTILARIN TAKIMIMIZLA İLGİSİ YOKTUR, TAMAMEN KİŞİSELDİR''

Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal, ''Gözaltıların takımımızla ilgisi yoktur, tamamen kişiseldir'' dedi.

Ünal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, takımıyla birlikte kampta bulunan futbolcu Mehmet Yıldız'ın, Spor Toto Süper Ligi 2010-2011 sezonu kapsamında oynanan maçlarla ilgili soruşturma gereği gözaltına alındığını öğrendiklerini söyledi.

Ünal, teknik direktör Bülent Uygun'un Adapazarı'nın Sapanca ilçesinde ve futbolcu Ümit Karan'ın da İstanbul'da gözaltına alındığını ifade ederek, ''Gözaltıların takımımızla ilgisi yoktur, tamamen kişiseldir. Olay adli mercilere sevk edilmiştir'' diye konuştu.

Bu arada, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan Mehmet Yıldız'ın, soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderildiği öğrenildi.

Mehmet Yıldız, Sivasspor ile yollarını ayırmasının ardından 28 Haziran'da Eskişehirspor ile 1 yıllık sözleşme imzalamıştı. (AA)
SİVASSPOR KALECİSİ KORCAN ÇELİKAY'IN BOLU KAMPINDA GÖZALTINA ALINDIĞI ÖĞRENİLDİ

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, Sivasspor kalecisi Korcan Çelikay'ın Bolu kampında gözaltına alındığı bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, kaleci Korcan Çelikay'ın, takımın kamp yaptığı Bolu'nun Gerede ilçesindeki tesislerde sabah saatlerinde gözaltına alındığı öğrenildi. Korcan'ın polis ekiplerince İstanbul'a götürüldüğü belirtildi.

Bu arada, polis ekiplerinin sabah saatlerinde Sivasspor Kulübü Tesislerinde de arama yaptığı, bazı evrakları kontrol ettiği öğrenildi. (AA)

İZMİR'DE GÖZALTINA ALINANLAR ARASINDA FENERBAHÇELİ FUTBOLCU EMRE BELÖZOĞLU'NUN YEĞENİ V.B'NİN YANI SIRA, ALTAY KULÜBÜ YÖNETİCİLERİNDEN E.E. İLE TEKNİK DİREKTÖR L.E. DE BULUNUYOR

Futbolda şike iddialarına yönelik başlatılan operasyon kapsamında İzmir'de gözaltına alınanlar arasında, Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni V.B'nin yanı sıra Altay kulübünün bir yöneticisi ve bir teknik direktör de bulunuyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında İzmir'de gözaltına alınan ve daha önce 6 kişi olduğu belirtilen zanlıların sayısının 4 olduğu öğrenildi.

İzmir Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince il merkezi ve Çeşme ilçesinde gözaltına alınan bu kişilerin Fenerbahçeli futbolcu Emre Belözoğlu'nun yeğeni V.B. ile Altay Kulübü yöneticilerinden E.E. ile teknik direktör L.E. ve yardımcısı olarak tanınan S.B. olduğu kaydedildi.

Teknik Direktör L.E'nin Altay Kulübünde görevli olmadığı da öğrenildi. Operasyon kapsamında İzmir'de 1 kişinin de arandığı bildirildi.

Gözaltındaki zanlılarla ilgili işlemler, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde devam ediyor. Zanlıların, soruşturma kapsamında İstanbul'a gönderileceği belirtildi. (AA)

SORUŞTURMANIN, SPOR TOTO SÜPER LİG VE BANK ASYA 1. LİGİN 2010-2011 SEZONUNA YÖNELİK YÜRÜTÜLDÜĞÜ BİLDİRİLDİ

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturmanın, Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Ligin 2010-2011 sezonuna yönelik başlatıldığı bildirildi.

Emniyet yetkililerinden alınan bilgiye göre, soruşturma, 2010-2011 sezonunda Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya 1. Lig'deki şike iddialarına yönelik olarak başlatıldı.

Soruşturma çerçevesinde, Fenerbahçe ve Trabzonspor kulüplerinin de aralarında bulunduğu 3 kulüpte arama yapıldığını kaydeden yetkililer, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz, Fenerbahçe Kulübü Asbaşkanı Şekip Mosturoğlu, Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Eskişehirspor Sportif Direktörü Ümit Karan, futbolcular Serkan Çalık, Korcan Çelikay, Mehmet Yıldız, Sezer Öztürk'ün de aralarında bulunduğu 40'den fazla kişinin gözaltına alındığını bildirdiler.

Yetkililer, kulüp başkanları ve yöneticileri, menajerler, futbolcuların da aralarında bulunduğu kişilere yönelik soruşturma çerçevesinde, Fenerbahçe Spor Kulübü Yönetim Kurulu üyesi İhsan Ekşioğlu'nun da arandığını belirttiler.

Bu arada, gözaltına alınan futbolcu Mehmet Yıldız da, Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü Yerleşkesine getirildi.

Öte yandan, gözaltındaki bazı kişilerin rahatsızlığı dolayısıyla, emniyet yerleşkesine bir ambulans ile sağlık ekibi de çağrıldı. (AA)

OPERASYON KAPSAMINDA ESKİ DİYARBAKIRSPOR KULÜP BAŞKANI ABDURRAHMAN YAKUT GÖZALTINA ALINDI

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma kapsamında, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, futbolda şike iddialarına ilişkin başlatılan operasyon çerçevesinde, eski Diyarbakırspor Kulüp Başkanı Abdurrahman Yakut'u gözaltına aldı.

Yakut'un İstanbul'a gönderileceği öğrenildi. (AA)
SORUŞTURMA KAPSAMINDA TRABZONSPOR KULÜBÜNDE ARAMA YAPILDI

Futbolda şike iddialarına yönelik soruşturma çerçevesinde, Trabzonspor Kulübünde arama yapıldı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, soruşturma çerçevesinde, Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, sabah saatlerinde arama yapmak için Trabzonspor Kulübüne geldi.

Ekiplerin kulüpte bir süre arama yaptıktan sonra ayrıldığı belirtildi. (AA)

FUTBOLDA ŞİKE SORUŞTURMASINDA ŞOK GÖZALTILAR

Fenerbahçe Spor Kulubü Başkanı Aziz Yıldırım ile birlikte Eskişehirsporlu Ümit Karan ve Fenerbahçe'ye transfer olan Eskişehirsporlu Sezer Öztürk gözaltına alındı.

Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne bağlı ekiplerin sabah 07.00 itibariyle tüm Türkiye'de harekete geçtiği ve 12 ilde yaklaşık 40 kişiyi gözaltına aldı. 'futbolda şike soruşturması' kapsamında İstanbul ve Antalya'da operasyon başlatıldı. Başlatılan operasyonda Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın evinde ve iş yerinde arama yapıldı. Sarı - lacivertli kulübün stadı Şükrü Saraçoğlu'nda da aramalar yapılıyor.
Yapılan aramaların ardından Başkan Aziz Yıldırım'ın sağlık kontrolünden geçirilerek gözaltına alındığı belirtildi.
Aziz Yıldırım'ın evi dışında, Fenerbahçe Spor Kulübü ana binası, Şükrü Saraçoğlu Stadyumu ve Antalya'da da arama yapılırken bir aramanın da Antalya'da Serik'te oteli bulunan Fenerbahçe Yönetim Kurulu üyesi İlhan Ekşioğlu'nun otelinde arama yapıldığı belirtildi.

Soruşturmanın genellikle 2010 - 2011 sezonunda Eskişehir'de oynanan Eskişehirspor - Fenerbahçe (1 - 3 Caner, Niang ve Semih) maçının mercek altına alındığı öğrenildi. Bilindiği gibi bu maçtan sonra kamuoyunda Eskişehirspor'un oyuncusu Diego'nun hataları, Eskişehirspor'un kolay teslim olduğu gibi tartışmalar yapılmıştı.
O maçta Eskişehir forması giyen ve geçtiğimiz günlerde Fenerbahçe'ye transfer olan Sezer Öztürk ile yine Eskişehirsporlu Ümit Karan'da soruşturma kapsamında gözaltına alındı. (CİHAN)