Futbolda şike soruşturması kapsamında Metris Cezaevi'nde tutuklu bulunan Aziz Yıldırım'ın avukatı Faik Işık, Yıldırım'ı ziyaret etti. Ziyaret öncesi basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Işık, hakimlerle ilgili iddialarının sorulması üzerine, söylediklerinin iddia olmadığını, onların listelerini çıkarttığını ve kendisinde de birçok fotoğraflarının bulunduğunu belirterek, "Benim elimde bol miktarda belge var. Aziz başkanın 1907'de bütün Fenerbahçeliler için başlattığı bir uygulama var. Bugün de bir Fenerbahçeli 100 yıllık formaları, kitaba çevirmişler. Başkana hediye gönderdiler" dedi.

Hakimler ve savcılara bilet gönderildiği iddialarına ilişkin soruya da Işık, "Arkadaşlar hakimler savcılara bilet gönderilmiyor, bilet isteniyor. Her maçta 50 tane, 100 tane kamu görevlilileri, bulundukları mevki dolayısıyla bilet istiyorlar. Biletler de açık, maraton tribünleri değil" diye konuştu.

Işık, kulüp yöneticilerinin basına yansıyan fotoğraflarıyla ilgili iddiaları da değerlendirerek, "Spor kulüplerinin yöneticilerinin biraraya gelmesi, deplasmanlarda karşılaşmaları, misafir etmeleri, yemek yemeleri, bunlardan dolayı teknik takip yapıp da basına verirseniz ve sitelerinizde yayınlarsanız, buyrun statlara bedava biletlerle geliyorsunuz, eğer bunlar arasında bir şike örgütü varsa, demekki bu örgütün bedavacı kısmında başkaları da var. Onların da fotoğrafları, kongre üyelikleri var. Ben bu sayıyı az zannediyordum. 20 kişi falan demiştim. Her şeyden örgüt üyeliği çıkarırsanız, size soruyorum savunma ne yapsın?" dedi.

Bir basın mensubunun, "Hakim ve savcıları zan altında bıraktınız" sözleri üzerine Işık, sözlerinin kimseyi zan altında bırakmadığını, gerektiğinde isimlerini açıklayacaklarını kaydederek, "Beşiktaş'ın, Trabzon'un, Galatasaray'ın bütün takımların, kongrelerine bakın. Kongre üyelerinin içinde suçlular da bulunabilir, ama onlarla suç birliği içinde olduğunuz anlamına gelmez" diye konuştu.

Giresun'daki bir operasyonun, Fenerbahçe'ye bağlanmasını doğru bulmadığını anlatan Işık, "Bu deliller nasıl elde edilmiştir? Hukuki midir? Bunlar yargılamanın konusudur, ama ortada yargılama falan kalmadı. 'Poliste ifade vermeyeceğim' dediği halde, biz delillerin ne olduğunu bilmiyoruz. Bunu bilmediğiniz halde hastaneye sevk edilirken, üstünde ikametgah adresi olarak, Metris 1-2 cezaevi yazıyordu. Şimdi Metris'teyiz" dedi. Işık, soruşturmayı yapanlara karşı bir tazminat davası açacaklarını da sözlerine ekledi.

cnnturk