Twitter, AKP gençlik örgütlenmesiyle ile bağlantılı 7 bin 340 hesabı kapattığını açıkladı Twitter, AKP gençlik örgütlenmesiyle ile bağlantılı 7 bin 340 hesabı kapattığını açıkladı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" açıklamasına tepki gösterdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, "Bugünkü açıklamalardan da görüyoruz ki AKP'nin tek derdi sosyal medyaya kilit vurmak. Mesele ne hakaret ne de etik. Tek dert sansür" ifadesini kullandı.

Adıgüzel, yazılı açıklamasında, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın eşi Esra Albayrak'a yönelik nefret içerikli ifadelerin, başta CHP'li kadınlar olmak üzere toplumun tüm kesimleri tarafından nefretle kınandığını belirtti.

"Bizler kimden gelirse gelsin sosyal medyadaki her türlü ahlak dışı, nefret içerikli, cinsiyetçi saldırı karşısında bugüne kadar mücadele ettik, bundan sonra da mücadele edeceğiz" ifadelerini kullanan CHP Genel Başkan Yardımcısı Adıgüzel, şunları söyledi:

"Ancak bu çirkin, ahlak dışı ifadelerin arkasına sığınarak sosyal medya platformlarının kapatılması emrini vermek fırsatçılıktan başka bir şey değildir. Bu ahlak dışı paylaşımların tek sorumlusu vardır. O da sosyal medyayı kirli siyasetlerine alet eden, kendinden olmayanlara yönelik hakareti, nefreti sineye çekenler, buna alkış tutanlardır. Cumhurbaşkanı keşke bu hassasiyeti partisinden maaş alan yeşil toplu trollerin Canan Kaftancıoğlu'na, Meral Akşener'e ya da Başak Demirtaş'a karşı yaptığı saldırılar karşısında da gösterseydi. Bugünkü açıklamalardan da görüyoruz ki AKP'nin tek derdi sosyal medyaya kilit vurmak. Mesele ne hakaret ne de etik. Tek dert sansür. Ama unutulmasın ki bugün zapturapt altına almaya çalıştıkları gençler, medya patronlarına benzemez. Onları kontrol altına almak sandıkları kadar kolay değil."

"GERÇEĞİ GÖRMEK YERİNE ELE GEÇİRME YÖNTEMİNDE ISRAR EDİYORLAR"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen de yazılı açıklamasında, Erdoğan'ın sosyal medyaya yönelik açıklamasına tepki gösterdi.

"Dislike (beğenmemek) bombardımanına kadar gençlere şirin görünmeye çalışanlar, sevilmediklerini ve böyle giderse hiç sevilmeyeceklerini gördükleri anda sosyal medyayı kapatmaya giriştiler" diyen Gökçen, şunları kaydetti:

"Gençler özgür bir yaşam, güvenceli bir iş, hayal kurabilecekleri bir ülke istiyor. Toplumun yarısı gençlerden oluşuyor. Gençler onlara uzun uzun hikaye anlatan, özgürlükleri kısıtlayan siyasetçi istemiyor. Fakat saraydakiler halktan o kadar koptular ki bu gerçeği görmek yerine baskıyla ele geçirme yönteminde ısrar ediyorlar. Ve belki de en vahimi, Cumhurbaşkanı'nın ona bu gerçekleri söyleyecek ve onu kendine getirecek bir tek gerçek dostu bile yok."

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Partisinin il başkanları toplantısında konuşan Erdoğan, "83 milyonun sosyal medya terörü karşısında eli kolu bağlı kalmasını kabul edemeyiz. Bu kapsamda hukuki düzenleme üzerinde çalışıyoruz. Bu mecraların hukuki ve mali muhataplık tesis etmeleri için ne gerekiyorsa yapmalıyız. Erişim engeli, adli ve mali yaptırımları devreye sokacağız. Türkiye muz cumhuriyeti değildir. Yasama dönemi bitmeden bu meseleyi halletmeyi ümit ediyorum" ifadelerini kullanmıştı. Erdoğan, "Sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını, kontrol edilmesini istiyoruz" demişti.

Kaynak: https://www.birgun.net/haber/chp-den-erdogan-a-sosyal-medya-tepkisi-tek-derdi-sosyal-medyaya-kilit-vurmak-ve-sansur-306824