Serbest Muhasebeci Mali Müşavir ifadesindeki serbest kavramı kaldırılmalıdır

İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı adaylarından Yücel Akdemir; Nasıl serbest avukat, serbest doktor gibi kavramlar yoksa, bu mesleklerde mesleki saygınlık, ayrım yapmaksızın birlikte geliştiriliyorsa, Serbest Mali Müşavir ifadesindeki serbest kavramını da kaldırmak için çalışacağız. dedi.

Başkan adayı Akdemir; TÜRMOB Kurullarındaki adaletsiz temsil sistemini kaldırmak için mücadelemizi sürdürerek, haksız 5’e 4 temsile son vermek için çalışacağız.
Hiçbir sivil toplum kuruluşu ve meslek örgütünde olmayan yönetimlerdeki nisbi temsili ve onun yarattığı ataleti kaldırmak için mücadelemize devam edeceğiz.
Meslek örgütümüzün, mesleki faaliyetlerin yürütülmesine ilişkin kararlarını kendisi alıp hayata geçirebilmesi için mücadele edeceğiz. ifadesini kullandı

İstanbul 40 bin’e yakın üye sayısı bulunan İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı adaylarından Yücel Akdemir, “İnsanlık tarihi kadar geçmişi olan mesleğimizi kurumsal bir kimlikle icra etmeye başladığımızdan bu yana 26 yıl geçti. Çok yol aldık, daha alacağımız bir o kadar uzun yol var. Önemli olan, vizyonumuz, hedeflerimizin ve stratejimizin belirgin olmasıydı.

Bugün hep birlikte yazdığımız Odamızın tarihi, hepsine sahip olduğumuzun kanıtıdır. Mesleğimizin geleceğinin müşteriye çeşitli hizmetleri sunmak üzere, bilgiye yatırımda olduğunun bilinciyle eğitim programlarını hazırladık, insanımıza yatırım yaptık.

Şimdi artık mali müşavir olarak, birlikte iş yapma kültürünü de geliştirmek üzere, müşterilerin “Güvenilir işletme danışmanı” misyonu var önümüzde. Sadece defter tutan değil, mali raporları hazırlayan, yorumlayan, yönetim danışmanlığı yapan, uzmanlıklarıyla daha çok kazanan bir meslek mensubu olmak üzere eğitim projelerimizle geleceğe yürüyoruz” dedi. (SÖZCÜ GAZETESİ)