Yeni tip corona virüsü, bugüne kadar çoğu Asya'da olmak üzere 25'ten fazla ülke ve bölgede görüldü. Corona virüsü son olarak İspanya ve İsveç'e sıçradı. Böylelikle corona virüsü bir ayda ulaştığı vaka ve ülke sayısıyla, 2003'te yaşanan SARS felaketinin sekiz ayda ulaştığı vaka ve ülke sayısını geçmiş oldu.

Aralarında ABD, Japonya, Endonezya, Kazakistan, İngiltere ve Türkiye’nin olduğu birçok ülke salgın nedeniyle vatandaşlarına Çin'e seyahat uyarısı yaparken, Fransa, Almanya, Avustralya, Finlandiya, Yeni Zelanda, Kanada gibi ülkeler de vatandaşlarına (zorunlu olmadıkça) Hubey eyaletine seyahat etmemeleri tavsiyesinde bulundu.

ÇİN'E KOMŞU ÜLKELER SINIRLARINI KAPATIYOR

Çin ile kara sınırı olan ülkelerden Rusya, yeni tip Corona virüs salgını nedeniyle Çin'le sınırını kapatma ve Çin vatandaşlarına vize sınırlaması getirme kararı aldı. Moğolistan, Çin ile sınır kapısını kapattığını duyurdu.

Kazakistan, Çin sınırındaki Horgos Serbest Ekonomik Bölgesi'nin kendi sınırındaki kısmının faaliyetini durdurma kararı aldı. Pakistan, salgın tehlikesi nedeniyle iki ülke arasındaki tek sınır kapısının açılışını nisana erteledi.
 

Öte yandan, Çin'in Özel İdare Bölgesi Hong Kong ana kara ile demir yolu seferlerini askıya alırken, Tayvan da yeni tip corona virüs salgını nedeniyle Çin'den iş gezisi ve birkaç istisnai durum haricinde adaya girişleri durdurdu.

DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ ACİL DURUM İLAN ETTİ

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Acil Durum Komitesi, önceki gün yaptığı toplantıdan sonra Çin'de ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgınıyla ilgili "uluslararası kamu sağlığı acil durumu" ilan etti.

Bedeninize kulak verin! Bedeninize kulak verin!

DSÖ, dün, yeni tip corona virüs salgını nedeniyle bu ülkeyle sınırların kapatılmasının insanları yasa dışı yollardan Çin'e girmeye itebileceği ve bunun sonucunda salgının daha da yayılabileceği uyarısında bulundu. 

İKİ ÜLKE ACİL DURUM İLAN ETTİ

ABD ve İtalya'da ülkelerdeki corona virüs salgınları nedeniyle acil durum ilan etti.

YENİ TİP CORONA VİRÜSÜ SALGINI

Çin'de ölü sayısının her gün arttığı ciddi bir salgına dönüşen virüse karşı henüz aşı ya da ilaç bulunmuyor. Salgının, Wuhan'da kapatılan Huanan Deniz Ürünleri Pazarı'ndan çıktığı ihtimali üzerinde duruluyor.

Ülkede yeni tip corona virüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.