İçişleri Balanı Süleyman Soylu’nun daha önce FETÖ elebaşı Gülen ve Zekeriya Öz ile ilgili sözleri yeniden gündeme geldi. Soylu, yaklaşık 6 sene önce FETÖ’nün yayın organı olan bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

“Bir tarafta sayın Bahçeli Fetullah Gülen hakkında, diğer taraftan İsa Gök, yine Fetullah Gülen ve onunla birlikte hizmette bulunan insanlar hakkında ipe sapa gelmez, belirli bir merkezden geldiği belli olan açıklamalarda bulunuyor. Bana bunun tesadüf olduğunu kimse söylemesin. Kimse bu açıklamaların bir şekilde Ahmet Şık ve Nedim Şener ile ilgili ortaya çıkan tablodan kaynaklandığını söylemesin. Buradan Türkiye’yi takip edenleri uyarıyorum, Türkiye’yi yönetenleri de uyarıyorum: Bu ayını 28 Şubat öncesi, 12 Eylül öncesi gibi büyük bir senaryodur. Dünyanın her noktasında okullarıyla, eğitime yapmış olduğu seferberliğiyle; dünyanın her noktasında hem diyaloğa, hem de kavgayı, gürültüyü nefreti ortadan kaldırabilecek bir anlayışı ortaya koymaya çalışan mümtaz bir şahsiyete saldırı vardır. Bu saldırının sebebi; aslında mazlum insanlar ilk defa iktidara gelmektedirler. Cemaat üzerinden başka bir algı oluşturularak 12 Haziran 2011 yılında yapılacak seçimlerde iktidarın rengini ve Türkiye’nin değişim yönünü bir şekilde etkilemeye çalışmaktadırlar. Fetullah Gülen ve Zekeriya Öz’ün ne yaptıkları bellidir. Fethullah Gülen ve Zekeriya Öz milletin temel değeridir. Zekeriya Öz, halkın iktidarını getirmeye çalışıyor””

“FETÖ’YÜ KAZIYIP BİTİRECEĞİZ”

Daha önce FETÖ lideri Gülen’e övgü dolu sözler söyleyen Soylu, Ankara’da yerel seçim ile ilgili düzenlenen bir toplantıda “FETÖ'ye bir büyük operasyona daha hazırlanıyoruz. Bunları kazıyıp bitireceğiz bu ülkede” dedi.

Son Dakika: Selahattin Demirtaş'a 2,5 yıl hapis cezası Son Dakika: Selahattin Demirtaş'a 2,5 yıl hapis cezası

Kaynak Yeniçağ: Süleyman Soylu’nun FETÖ ile ilgili sözleri yeniden gündeme geldi