Dink davası sanığı Akyürek, Cerrah'ın kendisinden talep ettiği evrak imha işlemini dönemin Başbakanı'nın da bildiğini söyledi, Başmüfettiş Yıldız da Ali Öz'ün görevden alınmasını istediğini ancak alınmadığını savundu

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davaya mahkeme başkanı Canel Rüzgar'ın görev yerinin değiştirilmesinin ardından eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek'in çapraz sorgusu ile devam edildi. 
Cumhureiyet'ten Canan Coşkun'un haberine göre, Akyürek sorgu sırasında Celalettin Cerrah’ın kendisinden evrak imha talebini dönemin Başbakanına da aktardığını söyledi. Duruşmada savunma yapan Mülkiye Başmüfettişi Şükrü Yıldız da dönemin Trabzon Jandarma Komutanı Albay Ali Öz'ün soruşturmanın sağlıklı yürütülemediği gerekçesiyle görevden alınmasını talep ettiğini ancak talebinin reddedildiğini belirtti.
İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanık eski İstihbarat Daire Başkanı Ramazan Akyürek ve başka suçlardan tutuklu sanıklar Mülkiye Başmüfettişleri Şükrü Yıldız ve Mehmet Ali Özkılınç ile tutuksuz sanıklar Trabzon eski Emniyet Müdürü Reşat Altay ile Erhan Tuncel katıldı. Cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal, C Şube Müdürlüğü görevlisi sanıklar Hamdi Egbatan, Özkan Mumcu ve Osman Gülbel de duruşmaya tutuldukları cezaevinden SEGBİS aracılığıyla görüntülü ve sesli olarak katıldı. Duruşmada Akyürek'in çapraz sorgusuna devam edildi. 

http://www.abcgazetesi.com/