AKP'de değişim kulisleri her gün basına yansırken erken seçim ihtimali de güçlü bir ihtimal olarak öne çıkmaya başladı.

İktidar yetkilileri, her ne kadar 2023’e kadar seçim yok dese de hem siyaset hem de ekonomi çevrelerinden bir erken seçimin kaçınılmaz olduğuna dair yorumlar geliyor.

Avrasya Yatırım Stratejisti Evren Devrim Zelyut, “Reis’i 2023’den önce bitirecekler” başlıklı video analizinde, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 2023’den önce erken seçim çağrısı yapacağını” öne sürüyor.

“Erken seçim, ekonomide de her şeyi değiştirecek”

Bu süreçte Erdoğan’ın, siyasi kariyerinde çok büyük erozyonun oluşacağını söyleyen ekonomist, “Erken seçim, ekonomide de her şeyi değiştirecek. Ancak ömünüzdeki dönem erken seçim kaçınılmaz hâle gelecek” görüşünü dile getiriyor.

Son Dakika: Selahattin Demirtaş'a 2,5 yıl hapis cezası Son Dakika: Selahattin Demirtaş'a 2,5 yıl hapis cezası

AKP’ye yakın Abdulkadir Selvi’nin kulislerinden atıf yapan Zelyut, Erdoğan’ın kutuplaştırma siyasetini sürdürerek ilk kaybını alacağını öngörüyor.

Zelyut, “Bugün AK Parti’nin çekirdek oy oranında bir erime oluşuyorsa bunu kutuplaştırma ile durduramazsınız. Bunun ana sebebi iktisadi sorunlar. Gençler işsiz, firmalar iflas ediyor. Siz karşınıza yüzde 60-70’lik bir kesimi karşınıza alarak başarılı olamazsınız” yorumunu yapıyor.

Zelyut’a göre AKP, yerel seçim sonuçlarından ders çıkarmamış durumda…

Erdoğan’ın ‘Pelikancılar’ı ziyaretine de dikkat çeken Zelyut, “Pelikancıların üreteceği bir ton belgeyle yeni parti oluşumlarına karşı bir taarruz başlatılacak. Burada bir ters tepme olacak ve çözülme daha da artacak. Vatandaş kavga istemiyor. Çünkü ekonomi en büyük problem” ifadesini kullanıyor.

AKP’yle ilişkili kişilerin ek maaş alma olayının da halkı çok rahatsız ettiğini belirten Zelyut, “Millet bunların hepsini not alıyor. Bir erken seçimin ihtiyaç olduğuna dair halkın içinde bir hissiyat oluşmaya başladı” diyor.

Kaynak Abc