İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, BBC'nin HARDtalk programında Zeinab Badawi'nin sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın topal ördek benzetmesi, başkanlık yetkilerinin sınırlandırılması, ve bir sonraki seçimdeki olası cumhurbaşkanlığı adaylığı ile ilgili sorulara cevap verdi.

Ekrem İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıma toplum ve partimiz karar verir" dedi.

İBB Başkanı İmamoğlu, "Gerçekten bu sistemi sökmeye çalışmak zorunda kalacaksınız, AKP'nin bunca yıldır kurduğu siyasi kayırma ve nüfuz sistemini. Bunu yapabilecek misiniz?" sorusuna ise "Devrim yapacağız" diye yanıt verdi

‘TOPAL ÖRDEK’ TARTIŞMASI

Badawi’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘topal ördek’ tabirini hatırlatması üzerine İmamoğlu, “Demokrasiye inanırsanız sonuçlar ne olursa olsun, kazanan insana benzetme yapılmaz. ‘Topal ördek’ kötü bir tarif. Biz dimdik ayaktayız’ dedi.

İmamoğlu, Badawi’nin siyasi tecrübesinin yıllardır iktidarda olan AK Parti ve bugüne kadar oturrtuğu bazı sistemleri değiştirmek için yeterli olup olmadığı sorusuna ise ‘Devrim yapacağız’ diye cevap verdi.

İmamoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben siyasi manipülasyonlar uğraşmayı tercih etmiyorum. İşime bakacağım. Yanlış şeyleri, rakamları düzelteceğim ve insanlara göstereceğim.”

TUTUKLU GAZETECİLER

İmamoğlu, tutuklu gazeteciler ve Canan Kaftancıoğlu’nun yargılanmasıyla ilgili ise şöyle konuştu:

“Hissettim her konuyu konuşmakta cesur davranırım. İstanbullular mutlu olacaksa en çok ihtiyacım olan şey adalet. Elbette fikirlerinden dolayı tutuklu gazetecileri ben de istemiyorum. Canan hanımın yargılanmasını ben de istemiyorum. Konuşan bir başkan olacağım.”

Saray'dan Abdülhamit Gül Süleyman Soylu tartışmasını alevlendirecek açıklama Saray'dan Abdülhamit Gül Süleyman Soylu tartışmasını alevlendirecek açıklama

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI

İmamoğlu, cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin olarak ise “Cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağıma toplum ve partimiz karar verir” dedi:

“Siyasette ben hiçbir zaman bir sonraki makamı bugünden tarifleyeme gibi bir huyum yok. Şu anda benim görevim İBB Başkanlığı ve başarılı olmak istiyorum. Bunun sonrasındaki adımlara toplum karar verir, partimiz karar verir. Sonuç olarak, her zaman söyledim, sizin programda da söyleyeyim, ‘God knows’ diye bitirmek istiyorum." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Badawi'nin, röportajın 12. dakikasında İmamoğlu'na atfederek kullandığı "Bir mülteci gerekiyorsa kampta tutulmalı ya da eğitilmeli" alıntısına yönelik olarak BBC Türkçe'nin sorusunu yanıtlayan Ekrem İmamoğlu'nun Basın Sözcüsü Murat Ongun, İmamoğlu'nun böyle bir açıklama yapmamış olduğuna dikkat çekti.

https://www.youtube.com/watch?v=EY8VXZiLIgg&feature=youtu.be