EXPO 2016 Antalya Kanunu Tasarısı

2016 yılı Nisan-Eylül ayları arasında çiçek ve çocuk temalı Tescilli Evrensel Botanik Sergisi (Expo 2016) Antalya'da gerçekleştirilecektir. Tasarı ile Antalya'da gerçekleştirilecek bu uluslararası organizasyonun etkinliklerinin planlanması, düzenlenmesi ve yönetilmesi için merkezi Antalya'da olan ve tüzel kişiliği haiz EXPO 2016 Antalya Ajansı'nın kurulması öngörülmektedir.

Sermaye Piyasası Kanunu Tasarısı

Tasarı ile, sermaye piyasasının güvenilir, şeffaf, etkin, istikrarlı, adil ve rekabetçi bir ortamda işleyişinin ve gelişmesinin sağlanması, yatırımcıların hak ve menfaatlerinin korunması için sermaye piyasasının düzenlenmesi ve denetlenmesi amaçlanmaktadır.

Yargılama Sürelerinin Uzunluğu ile Mahkeme Kararlarının Geç veya Kısmen İcra Edilmesi ya da İcra Edilmemesi Nedeniyle Tazminat Ödenmesine Dair Kanun Tasarısı

Tasarı ile Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine yapılmış başvuruların tazminat ödenmek suretiyle çözümüne ilişkin esas ve usuller belirlenmektedir.

Tabiatı ve Biyolojik Çeşitliliği Koruma Kanunu Tasarısı

Tasarı ile, türlerin ve türlere ait yaşama alanlarının korunmasının sağlanması, tabii değerlerin ve biyolojik çeşitliliğin korunması ve korunan alanların statülerinin net ve anlaşılır bir şekilde yeniden belirlenmesi, bozulmuş ekosistemlerin rehabilite edilmesi amaçlanmakta ve 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamındaki doğal ve tabii sit alanlarının yönetiminin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına verilmesi öngörülmektedir. Ayrıca, tasarı ile yabani hayvan ve bitki türlerinin sürekli güvenliğinin ve karşılıklı ekolojik etkileşimlerinin sağlanması ve yaşama alanlarının korunması amacıyla Biyoçeşitliliği Koruma Ağı kurulması öngörülmektedir.

Dünya Turizm Örgütü Statüsünün 38 inci Maddesinin Değiştirilmesine İlişkin Kararın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı

Tasarı ile Birleşmiş Milletler ihtisas kuruluşlarından biri olan ve ülkemizin de üyesi bulunduğu Dünya Turizm Örgütü'nün resmi dilleri arasına BM'nin altı resmi dilinden biri olan Çince'nin de eklenmesi yönündeki Statü değişikliğinin onaylanması öngörülmektedir.

Mera Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı

Tasarı ile, amaç dışı kullanılmak suretiyle vasıfları bozulan mera, yaylak ve kışlakları tekrar eski konumuna getirmek amacıyla yapılacak olan masraflar tespit edilerek o yerin ıslah çalışmalarında kullanılmak üzere kaynak yaratılması, ıslah edilmek suretiyle mera olarak kullanılabilecek alanların kiraya verilmesi halinde bu alanlarda hayvancılık tesisi kurulabilmesi öngörülmektedir.