Müyesser Yıldız Odatv soruyor:

"ABD'nin 55 yıl, 1 gün aradan sonra gönderdiği bu tehdit mektubuna benzer cevabı verebilecek birisinin çıkma ihtimali var mı?!."

BD Savunma Bakan Vekili Patrick Shanahan'ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'a gönderdiği mektubu konuşuyoruz. Türkiye'ye 31 Temmuz'a kadar süre veren Shanahan, Rusya'dan S-400 füzesi alımından vazgeçilmemesi halinde ABD'deki Türk pilotların eğitimlerinin sonlandırılıp, Türkiye'ye gönderilmesi ve Türk yetkililerinin F-35 program ofisine girişinin engellenmesi dahil bir dizi tehdit savurdu.

Medyamız, bu mektubu “Skandal” veya “Pentagon'un skandal kararı” olarak yorumladı. Oysa “Skandal”dan öte bir durumla karşı karşıyayız.

Şu ana kadar konuyla ilgili sadece Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. Açıklamada, mektup doğrulanırken, tehditlerden hiç söz edilmeden, “İki ülke arasındaki savunma ve güvenlik konularını kapsayan söz konusu mektupta, mevcut sorunlara stratejik ortaklık çerçevesinde ve kapsamlı güvenlik işbirliğini muhafaza edecek şekilde bir çözüm bulunması yönünde beklenti dile getirilmekte ve görüşmelere devam edilmesinin önemi ifade edilmektedir”denildi.

Özetle, bu kadar ağır ifadeler yutulup, ABD'ye “Çözüm ve görüşmelere devam” mesajı verilmiş oldu.

SHANAHAN O MEKTUBU DA “HOŞUNA GİDEREK” Mİ YAZDI?

Mektubun tarafları Akar ve Shanahan'ın ilişkilerine bakalım önce.DEVAMI

KÜÇÜK BURJUVAZİ ÇIKMAZI KÜÇÜK BURJUVAZİ ÇIKMAZI