Karşılıksız çek suçu, Ortaçağ “kanonik hukukunun kalıntısı olup dünyada Türkiye’deki gibi bir karşılıksız çek suçu yoktur.

Hocaların hocası Prof. Dr. Hayri Domaniç karşılıksız çeke cezası için diyor ki;

İnsan ZALUMEN CEHULA yani İNSAN ÇOK ZALİM ve ÇOK CAHİLDİR (AHZAP Suresinin 72. Ayeti)

Karşılıksız çek suçu, Ortaçağ “kanonik hukukunun kalıntısı olup dünyada Türkiye’deki gibi bir karşılıksız çek suçu yoktur.

Detay:

Kitap 4 bölümden oluşmaktadır.

1’inci bölümünde karşılıksız çek suçunun kısa tarihçesi ile birlikte çek yasasında 6728 sayılı yasa ile yapılan değişiklik sonrası bölge adliye ceza daireleri arasında yaşanan uyuşmazlıkları gidermek üzere Yargıtay’ın verdiği iki karar yer almaktadır.Yargıtay kararlarından ilki 6728 sayılı yasanın yürürlük tarihinden önce ileri tarihli olarak keşide edilen çeklerle ilgili, ikincisi ise güncel bir konu olan konkordato sürecinde karşılıksız çek suçu ve karşılıksız çek davalarının akıbeti ile ilgili. Karşılıksız çek suçunu anlayabilmek için öncelikle 3167 sayılı yasa ile düzenlenen karşılıksız çek suçunu anlamak gerektiğini düşünmekteyiz. Bu nedenle kitabın 2’inci bölümünde öncelikle karşılıksız çek suçu karşılaştırmalı olarak ele alınmaktadır. 3167 sayılı çek yasası ile 5941 sayılı yasa karşılaştırılmaktadır. 3’üncü bölümde 5941 sayılı çek yasası ele alınmaktadır. 4’üncü bölümde ise karşılıksız çek suçu üzerine yazılar yer almaktadır.

Kitap hukuk dünyası ve adalet katkı sunmayı amaçlamaktadır.

*Sunuş

*Karşılıksız çek suç olmalı mı?

*Kısa Tarihçe

*Karşılıksız çek cezalarının kalkması

*Karşılıksız Çek Suçu Geri Geliyor

*İlk Yargıtay Kararı

*Konkordato ve Karşılıksız Çek Suçu

*Suçun tanımı ve unsurları

*Suçun faili kimdir?

*Karşılıksız çek suçu üzerine tartışma ve makaleler

Konkordato gider avansı tarifesinde artış Konkordato gider avansı tarifesinde artış

KİTABIN FİYATI KARGO DAHİL 40 TL'dir. Kitabı satın almak isterseniz, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Gönderim adresi ve adet bilgisi için [email protected] adresinden veya 0537 614 62 64 Nolu telefondan iletişime geçebilirsiniz.