İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi, İstanbul Beylikdüzü'nde Avukat Mazlum Arslan'ın haciz işlemi sırasında saldırıya uğradığını ve saldırganın hakim olan ağabeyi Mehmet Altıntaş'ın karakolu basarak kardeşi Yusuf Altıntaş'ı çıkarmaya çalıştığını açıkladı. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen Yusuf Altıntaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi yaptığı yazılı açıklamada 9 Ağustos 2021'de İstanbul Beylikdüzü’nde Av. Mazlum Arslan'ın saldırıya uğradığını açıkladı.

İstanbul Barosu, Av. Mazlum Arslan'a gerçekleştirilen saldırı ile ilgili saldırgan Yusuf Altıntaş'ın ifadesinin alınacağı karakolun, Bakırköy Adliyesi’nde Ağır Ceza Mahkemesi hakimi olarak fiilen görev yapan ağabeyi Mehmet Altıntaş ve koruması tarafından basıldığını, Altıntaş'ın hakim kimliğini kullanarak saldırının faili kardeşi Yusuf Altıntaş'ı gözaltında tutulduğu karakoldan çıkarmaya çalıştığını ve karakolda terör estirdiğini belirtti.

Olayın ardından darp raporu alan Av. Arslan'ın şikayeti üzerine gözaltına alınan şüpheli, Büyükçekmece Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılık tarafından ifadesi alındıktan sonra nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine gönderilen Yusuf Altıntaş, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

"BU ZİHNİYETTEN ADALET BEKLEMEK ABESLE İŞTİGALDİR"

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Makale Yarışması: Yargı Sisteminin Sorunları ve Çözüm Yolları Makale Yarışması: Yargı Sisteminin Sorunları ve Çözüm Yolları

"Bağımsız ve tarafsız yargının tarihin tozlu sayfaları arasına gömüldüğü 09.08.2021 günü İstanbul Barosu ve meslektaşlarımız tarafından asla unutulmayacaktır. Varlık sebebi adalet dağıtmak olan bir hakim alenen bir şüpheliyi karakoldan kaçırmaya çalışmıştır. Biz de biliyoruz ki bu zihniyetten adalet beklemek abesle iştigaldir.

İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak olayı haber alır almaz mümkün olan en kısa sürede meslektaşımıza gerekli mesleki ve hukuki desteği verdik. Sözde hakimin mesleğini tehdit ve tahakküm aracı olarak kullanmasının önüne geçmek için de gerek Bakırköy gerekse Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılıkları nezdinde gerekli girişimlerde bulunduk ve sözde hakimin karakoldan uzaklaştırılmasını sağladık. Şüpheli mevcutlu olarak sabah savcı karşısına çıkartılacak.

İstanbul Barosu ve İstanbul Barosu Avukat Hakları Merkezi olarak hem saldırganın hak ettiği cezayı almasını sağlamak hem de sözde hakim Mehmet ALTINTAŞ’ın cübbesini astırmak için ne gerekiyorsa yapacağımızı ve süreci sonuna kadar yakından takip edeceğimizi tüm kamuoyuna ve değerli meslektaşlarımıza duyururuz."

4 ay önce Avukat Ersin Arslan Gebze’de haciz mahallinde uğradığı silahlı saldırı sonunda yaşamını yitirmişti.

Öte yandan 9 Ağustos 2021'de haciz işlemi sırasında Kocaeli'de de Av. Muhammed Ensar Duzcan'ın saldırıya uğradığı öğrenildi.  Av. Muhammed Ensar Duzcan'a saldıran kişini adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. (HABER MERKEZİ)

https://www.evrensel.net/