Türk Halk Müziği sanatçısı Ali Haydar Timisi, Türkiye Müzik Eserleri Sahipleri Meslek Birliği'nin (MESAM) 8. Olağan Genel Kurulu'nda usulsüz alındığı iddia edilen kararların iptaline ilişkin dava açtı. İstanbul 1. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Hâkimi Hazal Zengingül 20 Ocak 2014 günkü duruşmada, Genel Kurul'da alınan kararların durdurulması için ihtiyati tedbir kararı verdi. Hâkimleri karıştıran türkücü Tatlıses ise 3 Şubat 2014'te Twitter'daki hesabından, 7 yıldır İstanbul 3. Fikri ve Sınaî Haklar Hukuk Mahkemesi'nde görev yapan birinci sınıf hakim Habibe Aslan ve MESAM'da da danışman hukukçu olarak çalışan avukat kızı Aslı Aslan'ı hedef aldı. Tatlıses paylaştığı 3 tweet'te "Durdurma kararı aldık, alabilirler neden almasınlar ki Fikri Sınaî Mahkemesi'nden almışlar Fikri Sınai Hâkimi Habibe Aslan kızı da MESAM'ın avukatı Aslı Aslan nasıl almasınlar, ortada bir kurul kararı var. Nedir başkan artık biz sizi istemiyoruz Gidin. Yeteeer!. Yani tüm müzik insanları adına diyorum ki usta yedik kaz etinden doyduk lezzetinden artık bu ülkede hatırla gönülle yapılan işler bitti" ifadelerine yer verdi. 

'TARAFSIZLIĞIMI TARTIŞMAYA AÇTI' 
Tatlıses'in eleştirdiği söz konusu kararla ilgisi bulunmayan hakim Habibe Aslan ve avukat kızı Aslı Aslan ise haksız bir şekilde kişilik haklarına saldırıda bulunulduğu gerekçesiyle İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde Tatlıses aleyhine dava açtı. Tatlıses'in araştırmadan milyonlarca takipçisine ulaştırdığı tweet'lerle, Habibe Aslan'ın hâkimliğini ve insani değerlerini, kişiliğini, tarafsızlığını, bağımsızlığını ve adilliğini tartışmaya açtığı iddia edildi. Dava dilekçesinde, "Davalı, müvekkilim Habibe Aslan'ın açıklanan hasletleri ile kızıyla usul ve yasaya aykırı olarak iş ve eylem birliği içine girip MESAM yararına kararlar verdiğini söyleyebilecek kadar insafsız, vicdansız ve doğru olmayan bir ithamda bulunmuştur. Özellikle Aslı Aslan, çevresinde yalan yanlış ve olumsuz bir izlenim yaratılması tehlikesiyle karşı karşıya kalmıştır. Müvekkilimizin iç dünyasında büyük üzüntü ve tahribat meydana gelmiştir. Davalı tarafından gerçekleştirilen haksız saldırı nedeniyle müvekkiller kesinlikle hiçbir ilgi ve alakaları olmayan, müdahale imkânları bulunmayan bir başka mahkemedeki bir başka hâkim tarafından verilmiş ihtiyati tedbir kararı nedeniyle usul ve yasaya aykırı davranmakla itham edilmişlerdir. Davalı hakkında ayrıca savcılığa suç duyurusunda da bulunulmuştur. Müvekkillerimin kişilik değerlerine yönelik yapılan haksız saldırı için 100 bin lira manevi tazminatın davalıdan tahsilini istiyoruz" denildi. 

"İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ" DEDİ 
Davaya cevap veren İbrahim Tatlıses'in avukatı ise "MESAM üyesi olan müvekkilim, dava konusu twetleri attığı dönemde MESAM'a ilişkin birçok yolsuzluk iddiası ve şikayetler ortaya atılmıştır. Müvekkilim de zaman zaman çevresinden duyduğu bu şikayetleri tweter'dan yazarak sevenleriyle paylaşmaktadır. Twet attığı günde Arif Sağ'ın yönetimindeki MESAM yönetimi azledilmiştir. Ancak Arif Sağ'ın yakını Ali Timisi'nin açtığı dava üzerine ihtiyati tedbir kararı verilmiştir. Aslı Aslan MESAM avukatıdır. Annesi de hakim olunca MESAM üyeleri arasında bir tartışma yaşanmıştır. Kişilerin eleştirilere katlanma yükümlülüğü vardır. Sonuçta avukat kızı rahatsızlığını dile getirmiş ve bu twetleri müvekkilim siteden kaldırmıştır. İfade özgürlüğü hakkını kullanan müvekkilim, tazminat yöntemiyle cezalandırılamaz. Bu nedenle davanın reddi gerekir" dedi. 

KONUYLA İLGİLERİ YOK
Tatlıses milyonlarca kişiye ulaşan tweetlerinde olayla ilgisi olmayan hâkim Habibe Aslan ve avukat kızı Aslı Aslan'ı (solda) hedef aldı.