Cumhuriyet- Ailenin avukatı Ersin Dere, müvekkillerinin “fakir” olmaları gerekçesiyle polis saldırısına uğradıklarını belirterek “Öyle bir şiddetle saldırıya uğradılar ki, saldırılar Bağcılar Karakolu ve Bağcılar Devlet Hastanesi’nin içinde de devam etti. Polisler, saldırı sırasında ‘Burada hâkim de biziz, savcı da biziz’ diyorlarmış. Suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Olay hakkında bilgi veren Döne Kurtçe, “Polis ile tartışırken birden saldırıya uğradık. Oğlum beni korumak isterken yaklaşık 30 polisin arasında kaldı. Dakikalarca jop ve tekmelere maruz kaldık. Oğlumu ters kelepçeleyip, edep yerini sıkıştırdılar. Karakola götürmek için araca bindirdiler. Arabanın içinde de dövmeye devam ettiler. Sizi şikâyet edeceğim dedikçe, burada hâkim de biziz savcı da biziz dediler” dedi.

Döndü Kurtçe, karakolda ve Bağcılar Devlet Hastanesi’nin içinde de saldırının devam ettiğini öne sürerek, “Silah dipçikleriyle saldırıya uğradık. Kamera kayıtları da var. Kardeşim 15 gün sonra doğuracak. Her tarafı ezik içinde” dedi. Ailenin avukatı Ersin Dere ise yaşananların tek gerekçesinin müvekkillerinin “fakir” olması olarak açıklayarak “Sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunacağız” ifadesini kullandı.

23 Nisan 2012