Bunun en temel göstergelerinden birisi avukatlık kanunundaki rekabet yasağıdır.. Pratikte bu yasak avukatlar tarafından delinmekte, barolar ise yasanın ihlallerini görmemezlikten gelmektedirler. Hazır avukatlık yasasının değişmesi gündemde iken barolar bu yasağın kalkması için girişimde bulunmalılar, bu yapılmaz ise yasa uygulanmalıdır.
Adaletbiz, avukat reklamları için yaptığı  kısa araştırmada www.lawyers.com yayınlanan avukatlara ulaştı. Reklam veren avukatlar arasında kimler yok ki; Tekinalp hocadan eski baro başkanlarına kadar birçok ünlü avukat..
Lawyers.com hukuk firmalarına pazarlama çözümleri sunan bir pazarlama firması. Firma kendi reklamını İngilizce olarak şöyle yapıyor:

Turn Online Prospects into Lifelong Clients.
LexisNexis®, which powers Lawyers.comsm, offers a broad range of law firm marketing solutions—from Professional Profiles to our website and search engine optimization service—that boost your law firm's online visibility and attract new clients. To speak to a representative on how we can help grow your client base—quickly and cost-effectively—simply fill out the form to the right or call our toll-free number at 1-877-314-7357.
Reklamın özeti şu; “ Lawyers.com avukatlık firmalarına geniş bir pazarlama çözümleri paketi sunmaktadır- web sitemizde yer alacak geniş bir firma profilinden, arama motorlarında firmanızın online görünürlüğünü artırmaya kadar…- Böylece yeni müşteriler kazanmanızı sağlamaktayız. Müşteri portföyünüzü en hızlı ve en düşük maliyetle nasıl artıracağımızı ücretsiz olarak 1-877-314-7357 numaralı telefondan veya bir form doldurarak kısa sürede öğrenebilirsiniz.”
Google da yapacağınız aramada bu linkden http://m.lawyers.com/All-Areas-of-Law/Turkey/Istanbul/attorneys-and-law-firms.html?N=0&sort=0  reklam veren İstanbul Barosu avukatlarının listesine ulaşabiliyorsunuz, google’da “lawyers in Turkey” diye yazarsanız Türkiye’den reklam veren bütün avukat ofislerine ulaşabiliyorsunuz.
Ayrıca http://www.lawyers.com/find-a-lawyer.html linkinden ülkelere ve şehirlere göre arama yapabilmektesiniz.
ZENGİN İÇERİKLİ BİR SİTE
Lawyers.com son derece zengin bir içeriğe sahip, sitede bütün hukuk sorunlarına cevap bulabilir, bilimsel makaleleri okuyabilirsiniz. Sitede hukuk anlamında yok yok. Site hukuk konularını anlatan her yazının altında reklam veren avukatlara yönlendirmeler yapmaktadır. Ayrıca sitede hukuk tartışmalarının yapıldığı bir forum bulunmaktadır.
AVUKATLAR İÇİN BU SİTELER ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye’de bankacılığın % 45 i, perakende sektörünün % 35 i, zincir mağazaların % 80 i yabancıların elinde, ayrıca Türkiye’de çok sayıda yabancı firma çeşitli alanlarda faaliyet göstermektedir. Bütün bunların yanı sıra Türk firmaları bütün dünya ile iş yapmaktadır. Yabancılardan gelecek işler avukatlar için büyük ve karlı işlerdir ve bu yüzden yabancı hukuk pazarlama firmalarına verilen reklamlar çok etkilidir.