Oyak Renault'da ücret iyileştirme ve Birleşik Metal İşçileri Sendikası’nın tanınması talepleriyle eylem yapan işçilerden bir grubu, dün sabah saatlerinde cep telefonuyla mesaj iletilerekişten çıkarılmıştı.

İşten çıkarmalara karşı üretimi durduran işçilere, gün içinde polis saldırısı gerçekleşmişti.

Komünist Parti (KP), Renault işçilerini selamladığı bir açıklama yayınlayarak; "İşçilerden rövanşı almak isteyen patron-AKP-Türk Metal üçlüsü bugün daha büyük bir şiddetle saldırıyor" ifadelerini kullandı. KP'nin yayınladığı açıklama şöyle;

Örgütlü Renault işçisi kazanacak!

Renault'da işçiler haklarına, arkadaşlarına sahip çıkıyor ve direniyorlar. Patronuyla, AKP'siyle, polisiyle, işbirlikçi sendikacılarıyla düzen, işçilerin üzerine gidiyor, ama işçiler geri adım atmıyor.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında patron örgütü MESS ve işbirlikçi Türk-Metal'e karşı ayaklanan Renault işçilerinin eylemleri kısa sürede önce bölgeye, daha sonra tüm yurt sathına yayılmış, metal işçileri yaz aylarına emekçi damgasını vurmuştu. Kararlı bir şekilde eylemlerini sürdüren Renault işçileri istediklerini elde etmiş, Birleşik Metal İş'te örgütlenmeye başlamışlardı.

Ancak işçilerden rövanşı almak isteyen patron-AKP-Türk Metal üçlüsü bugün daha büyük bir şiddetle saldırıyor. Meşru temsilci seçimlerini iptal eden, öncü işçileri işten çıkartan patronlar, arkadaşlarına sahip çıkan işçilerin direnişini AKP'nin polisiyle, gazı ve TOMA'sıyla kırmaya çalışıyor.

Üretimi durduran Renault işçisi geri adım atmadıkça sermayenin polisinin saldırısı şiddetleniyor.

Bu saldırının şiddeti patronların da, AKP'nin de işçiden, onun örgütlü gücünden duyduğu büyük korkuyu gösteriyor.

Biz bu korkuyu iyi tanıyoruz.

Bu korku, ülkeyi yönetenlerin iktidarlarını kaybetme korkusu... Bu korku, işçinin alın terini sömürerek zenginleşmiş para babalarının servetlerini yitirme korkusu...

Korktukça saldırganlaşan patronların ve hükümeti durdurmanın tek yolu örgütlü mücadeledir.

İşçinin örgütlü gücü sermayenin koyduğu her türlü engeli aşmaya muktedirdir.

Renault işçisinin haklı direnişini selamlıyor ve mücadelelerinde yanlarında olduğumuzu ilan ediyoruz.

Kaynak: Haber.sol.org.tr