Bir süre öncesine kadar AKP'ye verdiği destekle bilinen Radikal yazarı Cengiz Çandar, bugünkü köşesinde dikkat çekici imalarda bulundu.

"'Hukuk devleti'nden ne kaldıysa..." başlıklı yazısında Çandar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Anayasa Mahkemesi'nin verdği Can Dündar-Erdem Gül kararını tanımadığını ilan etmesini "hukuk devletine elveda" olarak nitelendirdi.

Cumhurbaşkanı'nın yetkisinin şu andaki anayasada belirlendiğini söyleyen Çandar, Anayasa Mahkemesi'nin Cumhurbaşkanı'nı "Yüce Divan" sıfatıyla yargılayabileceğine de dikkat çekti.

Erdoğan'ın "Tek Adam"lık yolunda tüm "demokratik denetim mekanizmalarını" bertaraf etmeye çalıştığını savunan Çandar, bu mekanizmalardan şu anda yalnızca Anayasa Mahkemesi ve TSK'nın kaldığını ileri sürdü.

TSK'nın, daha önceki yıllarda oynadığı "demokratik denetim mekanizması" rolünü aynı şekilde bugün oynamayacağını söyleyen Çandar, şu dikkat çekici satırları kaleme aldı:

Bu rolü, artık, bir kez oynayabilir. Düdüğü çalar. Oyunu durdurur. İlerde olur mu olmaz mı, bilemeyiz. Ama, buna imkân veren bir yola girilmiş olduğunu görebiliyoruz.

Çandar yazısını şöyle sonlandırdı:

Geldiğimiz nokta, Türkiye’de “rejim sorunu”nun ciddi ölçülerde ve vahim biçimde “derinleştiğini” ifade etmektedir.

“Hukuk devleti”nden ne kaldıysa ve ne kadar kaldıysa, onun da sonuna yaklaşıyoruz…

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr