Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın AYM'nin kararını tanımadığı şeklindeki açıklamasının ardından bugün konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AYM'yi açıkça tehdit etti.

"Anayasa, Anayasa Mahkememize böyle bir hakkı, vazifeyi vermemektedir. AYM şuan çırpınıyor" diyen Bozdağ, "AYM bal gibi ilk derece mahkemesinin yerine geçip esas incelemesi yapmaktır" dedi.

Bozdağ'ın ve Erdoğan'ın açıklamalarının ne anlama geldiğine ilişkin soL'a açıklamalarda bulunan Yargıçlar Sendikası Başkanı Mustafa Karadağ, yaklaşan tehlikeye işaret ederek "Yakında Yargıtay, Danıştay ve yerel mahkemeleri de kapsayan bir düzenleme yapılacak. Bu karar öncesi yargıya yönelik saldırılar arttırılarak kaos yaratılmak isteniyor. Bu kaosun sonunda 'bakın bu işler böyle yürümüyor, o yüzden düzenleme yapıyoruz' denilecek" ifadelerini kullandı.

'BU AÇIKLAMALAR SUÇ'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının yargıya doğrudan müdahale olduğuna vurgu yapan Karadağ, bu açıklamanın "Türk tipi başkanlık sistemi"nin de işaretlerini verdiğini söyledi. Bekir Bozdağ'ın sözlerinin bir Adalet Bakanı'na yakışmayacak sözler olduğunu belirten Karadağ, "Yargı kararları eleştirilebilir, hoşa da gitmeyebilir. Ancak bu kararların eleştirisi belli bir nezaket içinde olur. Hele ki Adalet Bakanı olarak siyasi iktidar olması nedeniyle, yargıya nüfuz edebilir olması nedeniyle çok daha fazla dikkatli olması gerekir. Bu açıkça yargıya müdahaledir, yerel mahkemeye nasıl karar vermesi gerektiğini söylemekdir. Bu çok açık bir suçtur" diye konuştu.

AKP'nin yargıya yönelik bu tarzı alışkanlığa dönüştürdüğünü dile getiren Karadağ, "Siyasi iktidar bunu 10 yıldır yapıyor ancak son 3-4 yılda çok daha fazla gözle görülür hale geldi. Yargı bir kez daha siyasi iktidar eliyle yeniden oluşturulmak isteniyor" dedi.

Erdoğan: AYM'nin verdiği karara da uymuyorum, saygı da duymuyorum

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr