AKP'ye yakınlığıyla bilinen Din-Bir-Sen, 8 Mart'a ilişkin ilginç bir açıklama yaptı.

Sendika başkanı Yusuf Özdemir, Müslüman ülkelerinde anlamı ve amacı bilinmeden Dünya Kadınlar Gününün kutlandığını, kadınlar günü adı altında insanların kendilerine adeta eğlence aradığını ileri sürdü.

Açıklamada "Cenabı Allah (c.c) kadınlarımıza eş olma, mirastan pay alma gibi haklar vermiştir" diyen Din-Bir-Sen Genel Başkanı Yusuf Özdemir, "İslam’da miras hukuku varken, hâlâ pek çok Müslüman ülkesinde olduğu gibi ülkemizin bazı bölgelerinde kadınların mirastan faydalanması engellenmektedir. Kadınlarımızın dramı görülmelidir" sözleriyle kadınların en büyük "dramı" olarak mirasa işaret edebildi...

"Cumhuriyet tarihi boyunca kadına verilen hakların yanı sıra kadınlarımızın aşağılandığı, ahlaka, edebe ve Kur’an’a aykırı bir şekilde kadınlarımızın değerini kaybettiğini de unutmamalıyız" diyen Özdemir, "Kadın sorunları artarak kangren halini aldı. Ağlayan, acı çeken, aç ve yoksulluk içinde yaşamaya çalışan kadınlarımız görülmüyor mu? Kadın istismarının hangi boyutlara ulaştığı görülmüyor mu? Dolayısıyla Müslümanlar olarak, İslam coğrafyasında kadınlar acı çekerken kadınlar günü kutlaması yapamayız. Din-Bir-Sen olarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün kutlanmasına karşıyız. Türkiye Müslüman bir ülkedir ve değeri tartışılmaz olan kadınlarımız için alternatif kadınlar günü kutlaması yapılmasından yanayız" ifadelerini kullandı.

Aydınlanma mücadelesi veren kadınları selamlıyoruz... ‪#‎8Mart‬

 

 


Kaynak: Haber.sol.org.tr