Haftalık mizah dergisi Uykusuz bu haftaki kapak görselinin Cerattepe direnişine ayırdı. Uykusuz'un kapak görseline, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Cerattepe'deki maden inşaatına direnenler için sarf ettiği “Bunlar yavru Gezici”sözlerini taşıdı. Çizimde biri kadın 3 direnişçi gözükürken, direnişçilerin önde olanının tişörtünde "Cerattepe geçilmez" yazıyor.

Haftalık mizah dergisi Leman ise, kapak görselini günden güne fazlalaşan "Cumhurbaşkanı'na hakaret" davalarına ayırırken, "Herkes bir gün Cumhurbaşkanı'na hakaretten tutuklanacak" ifadelerini kullandı. Bursa'da bir öğrencinin Cumhurbaşkanı'na hakaret iddiasıyla dersten çıkarılarak gözaltına alınmasını ve daha sonra tutuklanmasını gündemine alan derginin kapak çiziminde, 2 polis memuru Erdoğan'a hakaret şikayetiyle üniversite dersliğine geliyor. 

Penguen'in bu haftaki kapak görselinde ise, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün 92 günlük tutukluluklarına son veren Anayasa Mahkemesi hakkında "Karara uymuyorum, saygı duymuyorum" ifadeleri yer aldı. Penguen'in kapak görselinde, bir Anayasa Mahkemesi üyesi adliye çaycısına "Arif Efendi bizim odaya bir çay getirir misin?" diyor, caycı da "hadi len git kendin al" diye yanıt veriyor.


Kaynak: Haber.sol.org.tr