Ardahan Rahvan At Binicilik Kültür ve Spor Kulübü Üyesi Ümit Arabul, Kemal Sunal'ın Tosun Paşa filmindeki sahnesini bir kez daha akıllara getirdi.

AKP'lilerin "3 saatte Şam'da namaz" düşleri boşa çıkarken Arabul hedef büyüterek şöyle konuştu:

"...bizler sınır bekçileri olarak, sınırda bekleyenler olarak her zaman onları bekliyoruz. Osmanlı İmparatorluğundaki gibi ordunun yönü bu sefer İran'a dönmez, bu sefer buradan çıkan ordunun yönü direkt Rusya'ya döner. ve Allah'ın izniyle namazını kılmak için gider. Bunu da Rusya'da bu açıklamayı yapan bürokratlar iyi dinlesin, bizim milletimizde ne geri bakacak, ne korkacak, ne de geri adım atacak bir kişi yoktur. On yaşındaki çocuğumuz da akıncıdır, 100 yaşındaki dedemiz de akıncıdır. On yaşındaki çocuğumuz da polistir, 100 yaşındaki dedemiz de polistir. On yaşındaki çocuğumuz da askerdir nöbet tutar, 100 yaşındaki dedemiz de askerdir ve nöbet tutar. Bu milletin, bu devletin kadını da askerdir, çocuğu da askerdir, milleti de askerdir. Bizim Rusya'dan değil cihandan korkumuz yoktur. Biz cihana göz dikmişiz, Rusya önümüzde önümüze ayak taksa ne olur''

Bu açıklamalar akıllara Kemal Sunal'ın efsane sahnesini getirdi:

Söz konusu dernek üyeleri:

Not: Cumhurbaşkanı Erdoğan 2012 yılında yaptığı bir açıklamada "En yakın zamanda Şam'a gidecek, kardeşlerimizle kucaklaşacağız. Emevi Camiisinde namazımızı kılacağız" demişti.

 

 

Kaynak: Haber.sol.org.tr