Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan’ın, bir makalesinde cinsel ilişkiye giren bir kişinin, ilişki sırasında "hocasını, şeyhini hatırlaması durumunda, doğacak çocuğun bereketli ve güzel ahlaklı doğacağını” öne süren sözlerine Komünist Gençlik'ten "Fetvanız hükümsüzdür" yanıtı geldi. 

Gerici dekandan skandal makale: Ahlaklı çocuk için cinsel ilişki sırasında şeyhinizi düşünün

Süleyman Demirel Üniversitesi Komünist Gençlik imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Bilimin ve aydınlanmanın kalesi olması gereken üniversitede, adının önünde “profesör” unvanı taşıyan bir gericinin bu ifadesi, üniversitelere saldırmanın, üniversiteyi yok etmenin bir başka biçimidir" denildi. 

SDÜ KOMÜNİST GENÇLİK'İN DEKAN'A YANITI

Komünist Gençlik'in "Üniversitelerde gericiliğe geçit vermeyeceğiz" başlıklı açıklaması şöyle:

Dinci gericilik, AKP’den aldığı ilhamla üniversitelere saldırmaya devam ediyor!

Süleyman Demirel Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rifat Okudan’ın bir makalesinde, cinsel ilişkiye giren kişinin, “ilişki sırasında hocasını, şeyhini hatırlaması durumunda, doğacak çocuğun bereketli ve güzel ahlâklı doğacağı” şeklindeki ifadeleri, gericiliğin en pespaye örneklerinden biridir.

Bilimin ve aydınlanmanın kalesi olması gereken üniversitede, adının önünde “profesör” unvanı taşıyan bir gericinin bu ifadesi, üniversitelere saldırmanın, üniversiteyi yok etmenin bir başka biçimidir.

Üniversitemizde cihatçı çeteleri besleyenlere göz yuman, öğrencilerin kızlı-erkekli oturmasına dahi katlanamayan, bilimselliğin yerine hurafeyi ve safsatayı, aydınlanmanın ve laikliğin yerine karanlığı, kamuculuğun yerine piyasalaşmayı koyan ve ülkeyi savaşa sürükleyen iktidara her defasında güzellemeler yapan üniversite yönetimine cevabımızdır: Bilimselliğin yok edildiği üniversitelerde, hurafenin egemen olduğu toplumda, dinci gericiliğin her gün yeni bir safsatayla karşımıza çıktığı Türkiye’de, bu karanlığın aydınlanma mücadelesiyle yıkılacağının farkındayız. Biz, Türkiye’de iktidarın gerici ve piyasacı politikaları yüzünden ortaya çıkan örgütlü kötülüğün, üniversitemizde ete kemiğe bürünmesine ve kurumsallaşmasına asla seyirci kalmayacağız. Üniversite yönetiminin gerici ve piyasacı politikalara karşı aydınlanma mücadelesini büyüteceğiz.

“Profesör” unvanlı şahsın fetvası hükümsüzdür.

Ne üniversitelerin medreseye dönüşmesine, ne de aydınlanmanın yuvası olan üniversiteleri esir alma çabalarına teslim oluruz. Bundan böyle Türkiye’de kadını, bilimi, aydınlığı ve hatta tüm toplumu evlere hapsedebileceğini sanan gerici küstahlığa boyun eğmeyeceğiz. 

İlahiyatçının skandal sözleri sosyal medyanın bir numaralı gündemi oldu: #ŞeyhimiDüşünüyorumKaynak: Haber.sol.org.tr