İntihar ve sosyal medyada zorbalık gibi temaları ele alan ve sıradışı bir gençlik müzikali olarak nitelendirilen “Dear Evan Hansen” En İyi Müzikal, En İyi Müzikal Erkek Oyuncu (Ben Platt), En İyi Müzikal Yardımcı Kadın Oyuncu (Rachel Bay Jones), En İyi Müzikal Oyun Metni, En İyi Orijinal Müzik ve En İyi Orkestrasyon dallarında zafere ulaşırken; “Hello Dolly!”nin yeni versiyonunda oynayan Bette Middler En İyi Müzikal Kadın Oyuncu ödülünü aldı.

Oyun kategorisinde ise J.T. Rogers’ın yazdığı ve 1990’da İsrail ile Filistin arasında yapılan Oslo barış görüşmelerinin perde arkasını anlatan “Oslo” adlı piyes En İyi Oyun ödülünü aldı. Oyunda rol alan isimlerden Mickael Aronov da En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu seçildi. “A Doll’s House, Part 2” adlı oyundaki performansıyla Laurie Metcalf’ın En İyi Kadın Oyuncu seçildiği gecede En İyi Erkek Oyuncu Ödülü “Present Laughter” ile Kevin Kline’a, En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü ise “Lilian Hellman’s The Little Foxes” adlı oyunla Cynthi Nixon’a verildi.

Kevin Spacey’den kahkaha fırtınası

Bu yıl 71. kez verilen Tony Ödülleri’nde Yaşam Boyu Başarı Ödülü Broadway ve Hollywood’un yaşayan en deneyimli isimlerinden James Earl Jones’a verildi. Gecenin en akılda kalan ismiyse hiç şüphesiz töreni baştan sona idare eden ve aralarda rol aldığı skeçlerle geceyi şenlendirerek herkesi kahkahalara boğan sunucu Kevin Spacey idi. Törenin ilk anlarında “Dear Evan Hansen”in başkarakteri kılığında sahneye gelen ve alçılı kolunda #sunucu yazdığı gözlenen Spacey kâh dans edip şarkı söyledi, kâh kılıktan kılığa girip farklı karakterleri canlandırdı. Spacey’ye sahnede Stephen Colbert, Whoopie Goldberg gibi ünlü isimlerin eşlik ettiği gecede son zamanlarda âdet olduğu üzre ABD Başkanı Donald Trump da hedef alındı. Trump hakkında yapılan esprilerin en etkilisi ise kendisi de bir talk-show sunucusu olan Stephen Colbert’den geldi. Ödül vermek için sahneye çıkan Colbert zekice bir benzetmeyle “Beyaz Saray’da da bir oyun sergileniyor ve bu oyunun dört yıl sahnede kalması planlanıyordu ama hiç beğenilmedi ve erkenden perdelerini indirebilir” diyerek Trump’ın azledilebileceğine dair dedikodulara gönderme yaptı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr