İSTANBUL-BAĞCILAR

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü binası önünde toplanan bir grup, tekbir getirip ırkçı slogan atmaya başladı. Grubun havai fişekle ateşe verdiği bina içinde kimsenin olmadığı öğrenildi.

İSTANBUL- ÜSKÜDAR

HDP Üsküdar İlçe binası önünde toplanan bir diğer grup da ellerinde Türk bayraklarıyla ırkçı sloganlar atmaya başladı. İlçe binasının kapalı olduğu ve içeride kimsenin olmadığı öğrenilirken polisin bina önünde beklediği belirtildi.

 

İSTANBUL- KARTAL

Kartal HDP ilçe binasına da saldırı düzenlendi. Saldırı anında binada kimse olmazken, eşyalara zarar verildi. 

ERZİNCAN

Akşam saatlerinde Erzincan merkezdeki Ordu Caddesi üzerinde bulunan HDP İl binasına saldırıda bulunuldu. Saldırıyı yapanlar belirlenmezken il binasında bulunan parti tabelası parçalanarak yerine Türk bayrağı asıldı.

Olayın ardından HDP Erzincan İl Eşbaşkanı ve partili yöneticiler Emniyete giderek saldırganların bulunarak cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

KOCAELİ-DARICA

Kocaeli'nin Darıca İlçesi'nde HDP İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı.


Saat 21.00 sıralarında, Darıca Osmangazi Mahallesi Lokman Hekim Caddesi Mumcular Sokak'ta bulunan HDP Darıca İlçe Başkanlığı binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırısandı binada kimsenin olmadığı ifade edildi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binada inceleme yapıp, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr