HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, partisinin grup toplantısında konuştu. Yüksekdağ'ın konuşmasından satırbaşları:

- Siyasi iktidar darbecilerin yapmak istediklerinden fazlasını yapıyor. Meclis’e bugün gelen torba kanun işte bunlardan biridir.

- Kürt’e, sen belediye başkanı olamazsın, illa Saray’ın muhtarı olacaksın diyor! Kimsenin önünde el pençe divan durmayacağız!

- AKP-Saray saldırılarına bugüne kadar nasıl direndiysek, torba ittifaka karşı da öyle direneceğiz. Biriniz değil, topunuz gelin.

- Başbakan 15 yıl öncesine döndü, “Kürt sorunu yoktur” dedi. Çözümden siyasi rant devşirmeye yeltenenler bugün bu noktaya geldi.

- Yüz yıl boyunca atanmış memurlarla Kürtleri yönetmeye kalktınız. Ne oldu? Yönetebildiniz mi?

- Belediyelere kayyum, sömürge uygulamasıdır. Kürtlere "Siz milletvekili de belediye başkanı da seçemezsiniz" diyorlar.

- Memleketi bölen ve bir tarafına sömürge uygulaması yapan bu iktidardır. Kimse boyun eğmemizi beklemesin.

- Halkı karşı karşıya getirmek istiyorlar. Hakkari ve Şırnak il statüsünü düşürülmeden Cizre ve Yüksekova il yapılabilir.

- Ellerinden gelse bu illeri, ilçeleri haritadan silecekler. Tarihi silecekler. Ama Kürt halkı bu tarihi sizden öğrenmedi.

- Şimdiye dek memleketi parça parça satanlar, toptan satışa başladı. Gelecek paralar ise patronlara gidecek. Patronlara OHAL yok!

- Tuzla’da direnişe geçen işçiler, patronun yanında saf tutan güvenlik güçleri tarafından kurşunlandı. İşte darbe budur!

- Ne hikmetse 14 yıl boyunca bir tek onlar kandırılmış. Bizleri kandıramadılar mesela.

- İktidar çıkıp darbecilerle yaptığı ortaklığın hesabını vermeli. Ortalıkta “FETÖ’cü” aramanıza gerek yok. “FETÖ” sizsiniz, siz!

- Dün aynı yollarda yürüdükleri ortaklarını nasıl harcıyorlarsa, bugünkü ortaklarına da aynısını yapacaklar. Bak bugün söylüyoruz.

- HDP ve milyonlarca yurttaştan kaçırarak yapacakları anayasa değişikliği meşru değildir. Merdiven altı anayasa, fason üretimdir.

- Geçtiğimiz günlerde trans birey Hande Kader tecavüz edilip, yakılarak katledildi. O küller, bu vahşeti yaşatanları boğacak!

- Minbiç’te kazanan irade, Suriye’de demokratik güçlerin kazanımıdır. Sadece Kürtler kazanmadı. Arap halkı, Türkmen halkı kazandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr