Geçen 20 Ağustos günü Beybahçe Mahallesi'ndeki bir kına gecesinde düzenlenen canlı bomba saldırısının olduğu sokağı ziyaret eden Figen Yüksekdağ, yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulundu. Hükümetin iktidarda kalmak için kan dökülmesine sebep olduğun iddia eden Yüksekdağ, şöyle konuştu:

"Bugün burada yitirdiğimiz yarısı çocuk 56 canımızın anısı huzurunda bir kez daha bir araya geldik. Bu bayram arifesinde yitirdiklerimizi, aramızdan aldıkları canlarımızı unutmayacağımızın, onların hesaplarını sormaya devam edeceğimizin bir sözüdür burada buluşmamız. Bizi bilen bilir Halkların Demokratik Partisi özgürlük ve demokratik güçleri, sözünü daima tuttu ve sözlerinin arkasında durdu. Şimdi de bizleri bu acıyı yaşatanlardan hesap sorma sözünü veriyoruz. Yitirdiğimiz bütün canlarımızın, barış ve demokrasi şehitlerimizin ve burada aldıkları canlarımızın kardeşlerimizin hesabını mutlaka soracağız. Birileri bayram edecek nasıl bayram edecek bilmiyorum. Bu kadar kanın üzerinden, bu kadar savaşın, ölümün, gözyaşının ortasında o tepedekiler, saraydakiler nasıl bayram kutlayacak bilmiyorum. Ama biz bayram etmiyoruz. Bizim evlerimize ne düğünler ne bayramlar gelmiyor. Bizlere bu acıyı bu kahrı dayatanlar biz eminiz ki huzur bulamayacaklar. Kendi iktidarlarının devamı için bu kadar kanı dökenler, bu kadar kanın dökülmesine sebebiyet verenlerde huzur bulamayacaklar."

Yüksekdağ, konuşması sırasında yanına gelen ve gözyaşı döken patlamada ölenlerin yakınlarına sarılarak onları teselli etti. Konuşmasının ardından patlamanın olduğu sokağa kırmızı karanfil koyan Yüksekdağ ve beraberindekiler, daha sonra 46 kişinin defnedildiği Yeşilkent Mezarlığı'ndaki mezarlarını ziyaret etti. Burada yakınlarının mezarlarını ziyaret eden kadınlarla beraber gözyaşı döken Figen Yüksekdağ, saldırıda ölen çocukların mezarına ise şeker bıraktı. Okunan dualara eşlik eden Yüksekdağ ziyaretinin ardından Diyarbakır'a hareket etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr