OHAL'in uzatılması önerisi ve MGK'den sonra Bakanlar Kurulu Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında 22.30'da toplandı. Bakanlar Kurulu sona erdi. Bakanlar Kurulu'nda OHAL'in üç ay daha uzatılması kararı alındı

Bakanlar Kurulu sonrası Numan Kurtulmuş'un açıklamalarından başlıklar şöyle:

"Yüzde 85'in üzerinde katılım oldu. Kampanya siyasi rekabet içerisinde söylenmiş sözler olabilir. Demokratik olgunluk olması bakımından Türkiye demokrasisine önemli katkılar sağlamıştır. Sandık başındaki güvenlik meselesi bizim için önemliydi. Güvenli bir şekilde merkezlere ulaştırılmıştır"

Türkiye'de şu zamana kadar Anayasa yapma tankların gölgesinde gerçekleşmiştir. Türkiye'de yönetim sistemi değiştirildi. hiçbir baskının, dipçik, darbenin gölgesinin olmadığı millet iradesi ile yönetim sistemi değişikliğini yaptı. Kazanan millettir.TBMM'nin üzerine düşen bu uyumu hızla geliştirmektir.

YSK açıkladıktan sonra 18 madde yürürlülüğe geçecek. Milletimize hayırlı olsun.

MGK OHAL'in uzatılması konusunda Bakanlar Kurulu'na tavsiyede bulundu. Çarşamba günü TBMM'ne gelecek.Olağanüstü hal 3 ay daha uzatılcaktır. Gelinen noktada MGK'nin tavsiye kararı ve Bakanlar Kurulu'nun kararı ile ihtiyaç doğrultusunda TBMM'ye gönderilmiştir.

YSK seçim günü yaptığı açıklamayla konuyla ilgili kararlarını açık şekilde ortaya koymuştur. Bu konuda açıklama yapmamız doğru olmaz.

Mühürsüz oy pusulaları

 "YSK seçim günü yaptığı açıklama ile konuyla ilgili olarak YSK'nın görüşlerini açık şekilde ortaya koydu. Bu konunun muhatabı değiliz, tarafı değiliz. Tarafı olmadığımız bir konuda açıklama yapmamız doğru değildir."

YSK başkanından skandal açıklama: AKP temsilcisi istedi

Erdoğan'ın partili olması

YSK'ya itirazlar olacak. Bu belli süre alır. YSK bir takvim açıkladı. Bütün itirazlar bittikten sonra resmen ilan edip Resmi Gazete'de yayımlandığı andan itibaren Cumhurbaşkanı'nın takdiridir. Doğru olan da kurucu lider olan AKP'ye gelmesidir"

Halk oylaması ile Türk milleti ortaya koydu ki aziz millet işinin sahibidir. Türkiye'nin bundan sonra yegane sahibi millettir.

Büyükşehirlerde HAYIR çıkması

Bu yapılan bir parti seçimi değildir.Herhangi bir şekilde bu sonuçlarla diğer sonuçlarla karşılaştırılması doğrun değildir. 25 milyon insan buna "Evet" demiştir. Açık bir şekilde millet iradesi söz konusudur.

AB ilişkileri

Vize muafiyeti konusunda müzakereleri konusu vardı. Türkiye olarak görüşlerimizi Mayıs ayında açıklayacağız. Bu süreçte 70 kusür maddede üzerine düşenleri yapmıştır. Dolayısıyla AB ilişkilerindeki en hayati konularında üzerine düşeni yaptı. Onlar ipe un serdiler. Türkiye olarak kendi içimizde konuları müzakere ediyoruz.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr