Kent merkeze 21 kilometre uzaklıkta bulunan Gözova Köyü'nde oturan Bekir Çetinkaya 32 yıl önce çalışmak için İzmir'e gitti. İzmir'de 30 yıl boyunca inşaatlarda bekçilik yapan Çetinkaya, 2 yıl önce artık çalışamadığı için köyüne döndü. Babasından kalan tek katlı 2 odalı briketten yapılma evin kullanılabilir durumda olan tek odasında 42 yaşındaki eşi Zeynep Çetinkaya ve çocukları 11 yaşındaki Feyzi, 3 yaşındaki Ayşe ile birlikte hayatlarını sürdürmeye başladı. 

'ÇALIŞTIĞIM YERDE KİMSE SİGORTAMI YAPMADI'

İzmir'de yıllarca inşaat bekçiliği yaptığını ifade eden Çetinkaya, şöyle dedi:

"Çalıştığım yerlerde kimse sigortamı yapmadı. Yaşlandığım için ben de ailemle birlikte babamdan kalan köydeki evime döndüm. Şimdi tek göz bir odada yaşıyoruz. Bütün ihtiyaçlarımızı tek odanın içerisinde gideriyoruz. Gelirimiz olmadığı için çocuklarımın ihtiyaçlarını karşılayamıyorum."
Köy sakinlerinin getirdikleri erzaklar ile gıda ihtiyaçlarını karşıladıklarını söyleyen Çetinkaya köyde tarlası bulunmadığını, diğer çiftçilerin yanlarında zaman zaman gündelikçi olarak çalıştığını ifade etti. Evlerinde televizyon olmadığını ifade eden Çetinkaya, özellikle çocuklarının bunu çok istediğini dile getirdi.

Zeynep Çetinkaya ise, evlerinin çok kötü durumda olduğunu, fareler ile birlikte yaşadıklarını iddia etti. Büyük çocukları Feyzi Çetinkaya ise yaşantılarının çok kötü olduğunu yeni bir evleri olmasını çok istediğini dile getirdi. Ailenin Tokat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nden belirli aralıklar ile yardım aldığı belirtildi.

Köy muhtarı Ekrem Şimşek ise ailenin mağdur durumda olduğunu, zaman zaman köylüler olarak kendilerinin destek verdiğini belirterek, devlet kurumlarının bu tür ailelere sahip çıkması gerektiğini ifade etti.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr