Bariyerden sonrası ZİFİRİ KARANLIK

Bağlar ilçesini merkez Yenişehir ilçesine bağlayan Ofis alt geçidine polis tarafından araçların geçişinin önlenmesi için bariyerler konulması, “operasyonların uzun süreceği” düşüncesini doğurdu. Elektriklerin de kesik olduğu ilçe tamemen karanlığa büründü.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde operasyonların tamamlanmasının ardından merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi’nde başlatılan operasyonlar sürüyor. Polisin yürüttüğü operasyona önceki geceden itibaren asker de destek vermeye başladı. Diyarbakır 7. Kolordu Komutanlığı’ndan çıkan paletli zırhlı araçlar gece saat 21.30 sıralarında Bağlar’a girdi. Ardından mahallelerden birbiri ardında patlama ve silah sesleri duyuldu. Askerlerin operasyonda polise destek vereceği ve operasyon kapsamında kaçışları önlemek üzere görev yapacağı, içerideki operasyonu ise polisin gerçekleştireceği belirtildi. Kaynartepe ile Gürsel, Cemiloğlu ve Nukhet Coşkun caddelerinde devam eden operasyonlarda polis helikopterleri de görev aldı.

Bilgi mi sızdı?

öldürüldüğü belirtildi. Diyarbakır Valiliği’nde 14 Mart Pazartesi günü öğleden sonra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy başkanlığında üst düzey güvenlik yetkililerinin katılımıyla bir toplantı yapıldığı, toplantıda Bağlar’da PKK’ye ait 23 hücre evine operasyon yapılmasının kararlaştırıldığı, toplantıdan birkaç saat sonra Bağlar’da PKK’nin gençlik yapılanması üyelerinin ağır silahlarla yol kesmesi üzerine olaylar çıktığı belirtildi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr