Son zamanlarda EventsinTurkey çatısı altında çalışmalarını yürüten Emre Yıldırım, gerçekleştirdiği tanıtımlar, organizasyonlar ve davetler ile İstanbul’u en güzel şekilde tanıtıyor ve etkinlikleri ile gerek yurt içerisinde, gerek ise yurt dışında yaptığı işin hakkını veriyor. Kendisi ile yaptığımız röportaj sonunda başarı ile geçen yaşamının bu noktaya gelmesinde etkili olan olaylar hakkında bilgiler alarak, kişisel gelişiminin ve girişimciliğin ne kadar önemli olduğuna bir kez daha şahit olduk. İnstagram hesabında patlayan “9emrey9” ateşi ve kullanıcı adını, son zamanlarda sıklıkla duymamız açıkçası bizi şaşırtsa da, yapılan işleri inceleyince bu şaşkınlık saygıya dönüşmüş durumda. Kullanıcı adı içerisinde yer alan “9” rakamının anlamından, hayat hikayesine ve yeni projelerine kadar işte size sosyal medyanın yeni fenomenlerinden Emre Yıldırım’ın başarı dolu hayatı..

Kendimi ilk olarak buluşum 10 yaşında iken girdiğim Fenerbahçe Basketbol takımında oldu. 8 yıl boyunca profesyonel olarak Milli Takım seviyesinde oynadığım basketbola, maalesef ki altyapı sırasında yaşadığım sakatlık ile erken yaşta veda etmek zorunda kaldım. Yaşadığım sakatlıklar, spordan aktif olarak uzak durmama neden olmasına rağmen hiçbir zaman spora olan tutkumu söndüremedi. Spor ile beraber sürdürdüğüm eğitim hayatımı Saint Joseph lisesi’ni bitirdikten sonra Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümü ile devam ettirdim. Üniversite sonrasında bir süre finans alanında çalışmalarda bulunduktan sonra riskli bir adım atarak EventsinTurkey şirketini kurdum ve son bir senedir de hayatımı katıldığım etkinliklerin yurt içerisindeki tanıtımlarını ekibim ile beraber yapmaya adadım.


Spor geçmişimde kurduğum dostluklar ve annem ile babamın modellik geçmişleri sayesinde beraber büyüdüğüm ve hep saygı ile çalışmalarını takip ettiğim büyüklerim katkısı ile kısa zaman içerisinde hayalimde kurduğum birçok kişi ile tanışıp, projeler üretip bunları hayata geçirdim. Bu projelerden de bazı içerikleri sosyal medyadan paylaşmaya başlayınca hem takip eden dostlarım arttı, hem de medya ve dijital reklamcılık sektörüne olan ilgim bugün yaptığım işi şekillendirdi. Bugün bu işi keyif aldığım hale getirerek, birçok etkinliğin tanıtımını yapıyor ve yine birçok alanda gönüllü olarak projeler üretebildiğim bir şirket olarak devam ettiriyorum.     


Bugüne kadar birçok projeyi hayata geçirdiniz. Gelecek planlarınız ve yeni projeler hakkında bilgi verebilir misiniz?     

           
Bugüne kadar gerek yurt içerisinde gerek ise yurt dışında birçok projelerde yer alarak çeşitli alanda başarılar kazandık. Geçmiş zamanda yaptığımız projeleri merak eden okuyucular sosyal medya hesaplarında “9emrey9” kullanıcı adı ile şahsıma ait hesaptan projelerimize ait görsellere ulaşabilirler. Geleceğe dair planlarımızda ise şunlar var; Performanslar öncesi tanıtım videoları ve en özel içerikleri paylaşmak ve yine ülkemizde gerçekleşen mevcut sanat ve spor etkinliklerine ilgiyi ve sevgiyi arttırmak için farklı paylaşımlar olacak. İlerleyen günlerde bu projeleri sosyal medya hesabımdan duyurarak açılacak İnternet sitesi üzerinden paylaşımlara devam edeceğiz. Belirttiğim gibi hali hazırda paylaşımlarını yaptığım spor kulüpleri,  ve Sıla, Murat Boz gibi sanatçı konser tanıtımları da aynı hızıyla bu platform üzerinden devam edecek. Daha önce tanıtımlarını üstlendiğimiz Vivaldianno, Titanic Live gibi işleri de bu konsept üzerinden sürdürerek herkesin hayatına spor ve sanatı dahil etmek, onlara bu tür aktiviteleri sevdirmek ve ilgilerini artırmak için birçok gönüllü projelerde hazırladığımızı belirtmek isterim. Yakın zamanda UNİCEF ile beraber bir sosyal sorumluluk projesi hazırladığımızı buradan duyurmak istiyor ve kısa süre içerisinde hayata geçireceğimizi de belirtmek istiyorum. Ayrıca ilk kez duyacağınız bir haberi de sizinle paylaşmak istiyorum. Kısa zaman içerisinde Türkiye genelinde birçok ünlü ile beraber bir tanıtım organizasyonu gerçekleştireceğiz. Bu organizasyon, tamamen eğlenceli içeriklerin paylaşılacağı bir YouTube kanalı üzerinden olacak. Hazırlıklarına kısa süre önce başladığımız bu proje, sosyal medya içerisinde bir ilk olacak.


Herkesin merak ettiği ve sizin sürekli kullandığınız “9” rakamının bir anlamı var mı?


Genel olarak tüm sosyal medya ağlarında “9emrey9” kullanıcı adıyla yer alıyorum. Benim için EventsinTurkey markası kadar değerli. Paylaşımlar sırasında bana da sıklıkla bu soru geliyor, 9 rakamının benim için önemini soruyorlar. 9 rakamı aslında benim uğurlu numaram. Tüm spor kariyerim boyunca hep 9 numaralı formayı terlettim. Üniversite sınavını kazandığım okulda dahi sıra numaram 9’du. Bu gibi birçok alanda bana şans getiren bir rakam oldu. Bu sektöre adım atarken benden de bir iz olsun istedim ve bu numarayı ismim ile beraber kullanmaya karar verdim.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr