Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği iddasıyla ifade veren CHP İstanbul Maltepe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyesi Samet Sarı (21) hakkında mahkemece adli kontrol şartları uygulanarak serbest bırakılması kararı verildikten sonra, savcılığın itirazı üzerine tutuklama kararı çıkarıldı. Karara itiraz eden avukat Efkan Bolaç, “Ortada onun tweet attığına dair rapor yok. Kişiye özel cezai uygulamalar kanunda yer almamalıdır” dedi.

‘Ben yazmadım’

CHP Maltepe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu üyesi Samet Sarı hakkında geçen salı günü sosyal medya hesabı üzerinden “Bu memleketin en büyük düşmanı RT Erdoğan, en güçlü terör örgütü ise Akpartidir”, “Seni de, seni seveni de sevmiyorum faşistcim. FaşoAğa RT Erdoğan,” ve “Şeytan kelimesinin meali oldun RT Erdoğan” yazılı paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatıldı. Avukatı Efkan Bolaç ile birlikte Güvenlik Şube Müdürlüğü’ne giden Sarı, verdiği ifadesinde söz konusu paylaşımların kendisine ait olmadığını belirtti. Emniyetteki ifadesinin ardından savcılığa sevk edilen Sarı Cumhuriyet Savcısı Yasemin Baba’ya ifade verdikten sonra tutuklanması istemiyle 4. Sulh Ceza Hakimliği’ne gönderildi. Hakim karşısına çıkan Sarı daha önce verdiği ifadeleri tekrar ederek serbest bırakılmasını talep etti.

‘Tutuklama ağır olur’

Hakim, şüphelinin üzerine atılı suç ile mevcut delil durumu, şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu ve şüphelinin üzerine atılı suç ile ilgili delillerin toplanmış oluşu dikkate alındığında şüphelinin tutuklanmasının ağır bir tedbir kararı olacağını belirterek adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. Savcının itirazı üzerine Sarı hakkında tutuklama kararı çıkarıldı.

Bolaç: Biat istiyorlar

Dün Çağlayan Adliyesi’nde karara itiraz eden avukat Efkan Bolaç, “Uygar ülkelerde Cumhurbaşkanı’na hakaret iddiasıyla reesen bir soruşturma yok. Ayrıca müvekilim o tweetleri kendisinin atmadığını belirtti. Onun bu tweetleri attığına dair ortada hazırlanmış bir raporda söz konusu değil. Tamamen kendilerince kutsal bir kişi yaratıyorlar ve her eleştiriyi savcılar talimat olarak görüyor. Bu karar da KHK ile işten atılan akademisyenler ve tutuklanan gazeteciler konusundan farksız. Konuşan değil, susan ve biat eden bir Türkiye istiyorlar” dedi.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr