CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, başbakan ve dışişleri bakanının gazetecileri “FETÖ bağlantılı olmak ve ajanlık yapmakla” suçlamasına tepki gösterdi.

Başbakan Binali Yıldırım’ın Cumhuriyet ve Sözcü’nün tutuklu çalışanlarını, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun ise tutuklu birçok gazeteciyi “FETÖ bağlantılı olmak ve ajanlık yapmak”la suçladığını hatırlatan Yarkadaş, Yıldırım’ın Cumhuriyet ve Sözcü Gazetesi çalışanlarını yargıçlara hedef gösterdiğini ve ceza verilmesi için baskı kurduğunu belirterek “Gazetecilerin adil yargılanma hakkına ilişkin hiçbir beklentimiz yok” dedi. Çavuşoğlu’nun da aynı yolu takip ettiğini belirten Yarkadaş, “AKP’li bakan da gazetecileri ajan ilan ediyor. Polise ve savcıya hedef gösteriyor. Bunun anlamı daha çok gazetecinin gözaltına alınacağı ve tutuklanacağıdır”diye konuştu.

Rehin politikası

İktidarın ilişki kurmakta zorluk çektiği ülkelere mensup gazetecileri ya gözaltına aldırttığı ya da tutuklattığını ve bu sayede ilgili ülkelerle ilişki kurduklarını söyleyen Yarkadaş şunları kaydetti: “Yıldırım, FETÖ lideri için İzmir’de övgü dizerken, Erzurum’da FETÖ liderinin kardeşinin cenazesinde gözyaşı dökerken, Sözcü ve Cumhuriyet bu örgüte karşı mücadele veriyordu. Adalet peşinde koşacağına, gazeteci infaz etmek için uğraşıyor. Biz Gökmen’in, Mediha’nın, Oğuz Güven’in, Kadri Gürsel ve diğer arkadaşlarımızın gazetecilik yaptıkları için tutuklandıklarını biliyoruz. Yıldırım ve Çavuşoğlu da biliyor bunu... Onları gazeteci oldukları için tutukladıklarını söyleyemedikleri için suç uyduruyor, iftira atıyorlar.”

Özür dilesinler

Yıldırım ve Çavuşoğlu’nu sözlerini geri almaya ve gazetecilerden özür dilemeye çağıran Yarkadaş, “AKP hem tutuklatıyor, hem de infaz ediyor. Yargıçlara medya üzerinden adeta talimat veriliyor. Masumiyet Karinesi ayaklar altına alınıyor. Henüz iddianamesi bile hazırlanmamış soruşturmalar için bakanlar hüküm veriyor. Gelin kendinize güveniyorsanız, bu duruşmaları halka açın. Bu düşmanca tutumdan vazgeçin! Gazeteciliğin suç olmadığını artık kabul edin. Kaç kişiyi tutuklatırsanız tutuklatın, bu ülkede gazetecilere boyun eğdiremeyeceğinizi öğrenin” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr