Yargıtay MHP'de olağanüstü kurultay kararını onadı. Kararın ardından MHP'li muhalif isimlerden art arda açıklamalar geliyor.

Yargıtay 18. Hukuk Dairesi, MHP’de olağanüstü kurultaya gidilmesi karar veren Ankara 12. Sulh Mahkemesi’nin kararını onadı. Kararın ardından ilk açıklama genel başkan adaylarından Ümit Özdağ'dan geldi. Ümit Özdağ şunları söyledi:

Yargıtay'dan olumlu bir karar çıktı. Böylece MHP kongresinin yapılması önündeki en önemli engellerden birisi kalkmış oldu. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli yaptığı açıklamada Yargıtay kararına saygı duyacağını açıklamıştı.

Böylece kurultayın MHP geleneklerine uygun, karşılıklı saygı çerçevesinde gerçekleştirileceği süreç başladı diye umuyorum. Kongre aynı zamanda Türkiye’de hukukun gidişatı açısından da önemli bir karardır.

Bu sürecin Saray ve hükumet tarafından nasıl siyasallaştırılmak istendiği hep birlikte gördük. Oluşturulmak istenen baskıyı gördük.

Sadece Milliyetçi Hareket Partisi değil tüm Türkiye hukuk devleti konusunda bu kararı bekliyordu.

KORAY AYDIN'DAN İLK YORUM

Yargıtay'ın MHP kararı sonrası MHP Genel Başkan adaylarından Koray Aydın canlı yayında açıklama yaptı. CNN Türk’e konuşan Aydın kararın sonucunda Türkiye’nin kazançlı çıkacağını söyledi. Aydın’ın açıklaması şöyle :
Bir siyasetçi olarak mutluyum her şey kendi kuralı ve zemini içinde şekillenecektir. Türkiye'de buna ihtiyaç var. Türkiye'de neredeyse tek adam diktatoryasının dönüşmüş bir siyasal yapı var. Bu hükümranlığı kırmak ve sadece MHP'nin değil diğer tüm siyasi partilere oy vermiş vatandaşlarımızın sözcülüğünü üstlenmek için siyaset önemli bir fırsat yakaladı. Bu işten Türkiye'nin kazançlı çıkacağını düşünüyorum.

BİR AÇIKLAMA DA SİNAN OĞAN'DAN

Özdağ'ın ardından bir açıklama da Sinan Oğan'dan geldi. Oğan, "Kurultay için 3 hafta gibi bir süre gerekli... Diğer adaylar ve çağrı heyetiyle ile birlikte yapıcağımız istişareden sonra tarihe karar vereceğiz. Bunlar zaman gerektiren işler ama tahminen Haziran ayının ilk ya da ikinci haftası Kurultay'ı gerçekleştireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr