Cübbeli Ahmet Hoca adıyla bilinen Ahmet Mahmut Ünlü, düşenmenin çok önemli olduğu satrancın kumardan daha beter olduğunu savundu.

Satranç oynayan kişilerin, insanların en yalancısı olduğunu iddia eden Cübbeli, “Oynayanlar lanetlenmiştir” dedi.

“OYNAYANA BAKAN DA DOMUZ ETİ YEMİŞ GİBİDİR”

Cübbeli’nin satranca dair konuşması şöyle:

“Satranç tavladan da kumardan da beter. Satranç oynamaktansa ateşi tutmak daha hayırlı. Satranç oynayan kişi insanların en yalancısı. Oynayanlara ölürken kelimei şehadet nasip olmayabilir. Satranç oynayan lanetlenmiştir. Oynayana bakan da domuz eti yiyen gibidir. Bu oyunları oynayacağınıza elinize tesbih alın, sübhanallah çekin” dedi.

NOEL İÇİN NE DEMİŞTİ

Cübbeli Ahmet Hoca'nın yılbaşı kutlamalarıyla ilgili Twitter hesabından şu yorumları yapmıştı:

"Neden Kafir'in bayramını kutlayacağım ya! Bizim bayramımız mı yok!? Mevlid'imiz mi yok!? Miracımız mı yok!? Neden hep biz onlara benzeyelim?" ​

"Sen gavurların bayramını kutlarsan, Allah da başına kafirleri musallat eder!"

​"Bir kişiyi bile olsun Allah için vazgeçirelim şu noeli kutlamaktan! Allah korusun iman gitti mi cehennemden ebedi çıkamayacak!"

​"Babanın katilinin bayram yaptığı günde bayram yapar mısın? Babanın katillerinin, dininin düşmanlarının kutlamalarına katılma. Noel kutlama!"

Erdoğan Satranç takımı dağıtmıştı

Erdoğan 24 Nisan 2016'da Adana'da satranç takımı dağıtmış, yandaş Akit gazetesi de bunu haber yapmıştı.

DİYANET'TEN DESTEKLER İLML

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Resmi İnternet sitesinde yayınlanan İlmihali'nin ikinci cildinde de Satranç'ın haram olduğuna dair Cübbeli'yi destekleyen görüşler yer almakta.

DİJİTAL YAYINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ?

141'inci Sayfa

OSMANLI'DA SATRANÇ KİTABI

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr