Şarkıcı Sıla, yaptığı açıklamada, sözleriyle şehitleri ya da demokrasi nöbeti tutan vatandaşları kast etmediğini belirtti.

İstanbul Yenikapı’da düzenlenen demokrasi mitingine, ‘Şovda yer almayacağım’ diyerek katılmayacağını ifade eden şarkıcı Sıla Gençoğlu, gelen tepkiler üzere geri adım atmayarak, ‘sözümün arkasındayım’ demişti. Bunun üzerine şarkının konser vermek üzere yaptığı anlaşmalar birer birer iptal edilmişti.

Şarkıcı konuyla ilgili son olarak akşam üzeri yaptığı açıklamada, ‘Söz konusu demecimde şehitlerimizi ya da demokrasi nöbeti tutan yurttaşlarımızı kast etmediğimi açıklamak zorunda kalmış olmayı ve kelimelerimin hoyratça çarpıtılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim’ dedi.

İşte yapılan açıklamanın tamamı:

Demokrasiye sığınarak söylediklerim, demokrasi mitingine katılmama gerekçemin geldiği noktayı şaşkınlık ve biraz da üzüntüyle izlemekteyim. Gündemi acılarla dolu bir ülkede sizleri bu meseleyle ilgili meşgul ediyor olmaktan da hicap duyuyorum.

Demokrasi farklılıkları saygı duymanın, o renkli farklılıklarla omuz omuza yaşamayı becerebilmenin adıdır. Söz konusu demecimde şehitlerimizi ya da demokrasi nöbeti tutan yurttaşlarımızı kast etmediğimi açıklamak zorunda kalmış olmayı ve kelimelerimin hoyratça çarpıtılmış olmasını hala hazmedebilmiş değilim. Hakkımdaki tartışmaları bu ruh hali ve yangını ile takip etmekteyim. Demokrasi ve ahlak çerçevesinde yapılan her türlü yorum, eleştiri ve sergilenen tutum kıymetlimdir. Saygı, sevgi, iyi niyetle…

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr