Anadolu Ajansı, referandum sonrası birçok dünya liderinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik mesajları geldiğini duyurdu. Tebrik mesajı gönderen liderler ise Katar Emiri, Cibuti Cumhurbaşkanı, Bahreyn Kralı ve Nahda Hareketi, Hamas ve Müslüman Kardeşler liderleri yer alırken, aralarında batılı hiç bir liderin olmaması dikkat çekmişti.

Erdoğan'ı tebrik eden dünya liderleri listesi kısa sürede sosyal medyanın diline düştü. Sosyal medyanın dilin düşen bu listeyi, yandaş Takvim gazetesi de sayfalarına taşıdı. 

Takvim'in özellikle o ülkeler arasında yer alan Cibuti hakkındaki haberi şöyle: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Konumuz Cibuti

Türkiye bir kez daha istikrara oy verdi. Referandumda seçmenler Anayasa değişikliğine "Evet" dedi. Dünya liderleri ise referandumun ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı arayarak tebriklerini iletti. Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh de Erdoğan'a tebrik eden isimlerdendi. Bu gelişmenin ardından bazı vatandaşlar adını ilk kez duydukları bir Doğu Afrika ülkesi olan Cibuti'yi merak etti. Nüfusu 830 bin olan ülke, sosyal medyanın gündemine yerleşti. Yapılan esprili yorumlar, herkesi gülmekten kırdı geçirdi. Yorumlardan bazıları şöyleydi:

 

● Cibuti'dan aranıyorsunuz deseler, 'Şaka mı bu' diyerek telefonu kapatırım!

● Cibuti bir yemek mi?

● Dünya ülkesi Cibuti...

● Ciguli mi Cibuti mi!

● Bu arada Cibuti neresi?

● Bu referandum bana Cibuti'yi öğretti.

● Cibuti' ye gitmek istiyorum.

● Şaka gibi...

.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr