İstanbul Vodafone Arena'da  2 patlama meydana geldi. Saldırının bombalı araçla düzenlendiği ve hedefin çevik kuvvet olduğu bildiriliyor. Patlama sesi İstanbul'un birçok semtinden duyuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu "İki patlama olduğu arkadaşlarımız tarafından değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza ile yan yana olan, daha önce Beleştepe denilen yerde, birisi de Maçka Parkı'nda. Maçka Parkı'ndaki canlı bomba olduğu değerlendiriliyor. Her bilgi teyide muhtaç bilgi" dedi.  

Vodafone Arena ve Maçka Parkı'nda yaşanan patlamalarda en az 70 kişinin yaralı olduğu bilgisi var. Reuters haber ajansı, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu.


Çevik kuvvete yönelik düzenlenen bombalı saldırının ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Olayda ilk etapta yaralanan çok sayıda polis çevredeki araçlar tarafından hastanelere kaldırıldı.

Haseki Eğitim Araştırma Hastanesi ve Okmeydanı Eğitim ve Araştırma hastanesi başta olmak üzere çevre hastanelere kaldırılırken, bazı polislerin olay yerine yakın pikaplarla hastaneye getirildiği görüldü. 

İstanbul Beşiktaş’taki bombalı saldırıya ilişkin, olay yeri inceleme ekipleri çalışma başlattı. Olay yerine gelen ekipler, Maçka parkını büyük bir titizlikle kontrol ederek, araştırmalarını sürdürüyor.

AL JAZEERA: EN AZ 15 ŞEHİT

İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında çevik kuvvet polislerine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Al Jazeera'nin habere göre en az 15 polis şehit oldu.

REUTERS: ÖLÜ VE YARALILARIN İÇİNDE SİVİLLER DE VAR

Reuters haber ajansı, güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, saldırıda en az 13 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. Reuters'a konuşan olay yerindeki güvenlik görevlisi, ölü ve yaralıların içinde sivillerin de olduğunu belirtmiş.

BİNALİ YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve İstanbul Valisi Vasip Şahin'den bilgi aldı. İçişleri ve Sağlık bakanlarının İstanbul'a geldiği belirtildi.

Beşiktaş'ta patlamanın yaşandığı yerden ilk fotoğraflar

SOYLU: 20 YARALI VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'daki patlamayla ilgili, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra Çevik Kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." dedi.

Bakan Soylu, TBMM Genel Kurulunda, İçişleri Bakanlığının 2017 yılı bütçesinin görüşmeleri sırasında İstanbul'daki saldırıya ilişkin milletvekillerine bilgi verdi.

Soylu, "Maçın hemen çıkışında Bursaspor taraftarının dağıldığı çıkışta, taraftarlar dağıldıktan sonra çevik kuvvet polisimizin olduğu noktada bir bombalı araç olduğu değerlendiriliyor. 20'ye yakın yaralı var, şehit sayısı konusunda bir bilgimiz yok. İnşallah olmayacağını ümit ediyoruz. Yaralılar polis." diye konuştu.

SOYLU'DAN İKİNCİ AÇIKLAMA: MAÇKA PARKI'NDAKİ SALDIRIDA CANLI BOMBA OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

İçişleri Bakanı'nın  yaptığı ikinci açıklamada,"2 patlama olduğu değerlendirildi. Birisi tam stadın hemen üzerinde Süzer Plaza'yla yan yana olan yerde. Diğeri Maçka parkında. Maçka Parkı'nda olanın canlı bomba olduğu sanılıyor. Şehit konusunda şimdi değil Sağlık Bakanı ve Valimizle daha sonra kamuoyuna açıklama yapacağız." dedi.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada kan ihtiyacı olmadığı bildirilldi.

Facebook'tan İstanbul için 'güvendeyim' butonu

ERDOĞAN, SALDIRI HAKKINDA BİLGİ ALDI

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş'ta Vodafone Arena Stadyumu yakınındaki bombalı saldırıyla ilgili olarak yetkililerden bilgi aldı. Cumhurbaşkanlığı kaynakları bir dizi telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri takip etmekte olduğunu belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan ile ayrı ayrı telefonla görüşerek saldırı hakkında bilgi aldığı kaydedildi.

İstanbul'da Tarabya'daki ikametgahında bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gelişmeleri Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile birlikte takip ettiği öğrenildi.

 BEŞİKTAŞ'TAKİ PATLAMA ÜSKÜDAR'DAN BÖYLE GÖRÜNTÜLENDİ

İSTANBUL CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞI BAŞSAVCI İLE 5 SAVCIYI GÖREVLENDİRDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Beşiktaş'ta çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen saldırıya ilişkin terörden sorumlu başsavcı vekili İsmail Uçar ile 5 cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Patlamayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı.

Beşiktaş'tan bombalı saldırıya ilişkin açıklama

GÖRGÜ TANIKLARI ANLATTI

Candan Yıldız, isimli bir gazetecinin Twitter hesabından görgü tanıklarının görüşlerine yer verdiği videoda, Vodafone Arena'da çıktığını söyleyen bir kişi, "100'lerce yaralı var. Stadın çıkışında iki bomba art arda patladı" diyor. Görgü tanıkları, yaralılar arasında polislerin de olduğunu belirtiyor.

Lig TV Muhabiri Tuna Akdemir:"Vodafone Arena'da protokol tribünün önünde şu an araç yanıyor. TOMA ve itfaiye geldi. Olay sırasında bir polis otobüsü vardı. Şu an polis otobüsünün camları yok. Polislerin durumu iyi. 10 saniye içerisinde iki tane patlama sesi duyuldu. Daha sonra polis havaya ateş açtı. Önce patlama sesi duyduk. 10 saniye sonra bir patlama sesi daha oldu. Sonra polis ateş açmaya başladı." dedi.

PATLAMA SONRASI İSTANBUL'DAKİ BAZI YOLLAR TRAFİĞE KAPATILDI

İstanbul'da yaşanan patlamanın ardından bazı yollar trafiğe kapatıldı. Buralarda sivil geçişe izin verilmiyor.

Vodafone Arena’da yaşanan patlama nedeniyle alınan güvenlik önlemleri doğrultusunda Unkapanı Köprüsü, Ortaköy-Beşiktaş yönü, Gümüşsuyu-Dolmabahçe ve Karaköy-Dolmabahçe hattı trafiğe kapatıldı. Gümüşsuyu’ndan stada inen yolda da Maçka’dan itibaren geçişlere izin verilmiyor.

ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA: KORKAKÇA SALDIRIYI KINIYORUZ

ABD Büyükelçiliği, İstanbul'da meydana gelen bombalı saldırı sonrası yaptığı açıklamada "Korkakça saldırıyı kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İstanbul'daki patlamaya yayın yasağı getirildi

Bursaspor: Taraftarlarımızın çıkışından hemen sonra meydana geldi

Beşiktaş'la maçı olan Bursaspor'dan açıklama yapıldı. "Taraftlarımızın çıkışından hemen sonra patlama yaşanmıştır.Tüm taraftarlarımıza geçmiş olsun"



AYRINTILAR GELİYOR...

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr