Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 2016-17 sezonu öncesinde önemli değerlendirmelerde bulundu.

Sarı lacivertli ekibin yeni sezon hazırlıkları kapsamında Topuk Yaylası Tesisleri’nde sürdürdüğü kampta basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Portekizli teknik adam, önümüzdeki sezon hakkında ipuçları verdi.

Yeni sezonda takımı 3-5-2 oynatabileceğinin sinyallerini veren Vitor Pereira, sarı lacivertli takımın transfer çalışmalarının devam ettiğini ve gerekli yerlere 1-2 takviye daha yapılabileceğini ifade etti.

Gökhan Gönül’ün olaylı bir şekilde Beşiktaş’a transfer olmasına da değinen Portekizli çalıştırıcı, eskiden bu tarz transferlerin yaşanmadığını ancak devrin değiştiğini söyledi ve Gökhan Gönül’ün kararını normal karşılağını belirtti.

VITOR PEREIRA’NIN AÇIKLAMALARI ŞU ŞEKİLDE;

“Altyapı oyuncularını iyi bir şekilde analiz ettik. Fizik ve kondisyon olarak onları geliştirdik. Umarım sezon içerisinde 1-2 tanesi bizimle birlikte olur.”

“Takımı iki farklı sisteme hazırlıyorum. Bazı maçlarda 4’lü, bazı maçlarda ise 3’lü savunma ile oynayacağız. İyi bir takım olacağız, hem şampiyonluğa oynayacağız hem de Avrupa’da başarıya oynayacağız.”

“Benim ülkemde de Gökhan Gönül’ün Beşiktaş’a gitmesi gibi transferler oluyor. Oyuncuların kendi hayatlarına ilişkin karar verme hakları var. Bir oyuncu, kulübüyle anlaşamadığı zaman başka bir takıma gidebilir. O da bir insan, bunu unutmamak lazım. Eskiden oyuncular yalnızca bir takımda oynuyorlardı ancak artık devir değişti. Günümüzde oyuncular bu tarz transferler yapabiliyorlar. Gökhan Gönül’ün yerinde oynayacak oyuncuyu da ivedilikle getirdik. Gregory van der Wiel’i transfer ettik. Bence kaliteli bir transfer yaptık.”

GEÇEN SEZON İÇİN GÜNAH ÇIKARDI

“Geçen sezon çok iyi oynadığımız maçlar da oldu, kötü oynadığımız maçlar da oldu. Avrupa serüveni en uzun süren Türk takımı bizdik, Türkiye Kupası’nda da finale yükseldik. Ancak bu sezon daha başarılı olmalıyız. Artık Türkiye’yi ve Türk futbolunu daha iyi tanıyorum. Bu benim ve oyuncularım için bir avantaj. Bunu avantajı değerlendirip, sezon sonunda artık bir şey olmalı elimizde. Mental açıdan daha güçlü ve agresif olmalıyız. Bu sezon bir şeyler kazanmalıyız. Geçen sezon kupa kazanamadık. Geçtiğimiz sezon kupa kazanamadığımız için ben de çok büyük üzüntü yaşadım. Ancak bazen kazanır, bazen kaybedersiniz. Hayat bunlardan oluşur. Bunlardan ders alarak, daha güçlü ve iyi bir takım olmak için çaba sarf etmeliyiz. Umarım sezon sonunda hem kulübümüzün müzesine hem de kendi cv’me kupalar ekleyebilirim. Bu takım öğrenerek ve üzerine koyarak devam edecektir. Taraftarlarımız bize güvensinler ve desteklerini eksik etmesinler.”

EURO 2016 DEĞERLENDİRMESİ

“Aslında tipik bir sezon başı yaşıyoruz. Oyuncularımızın Avrupa Şampiyonası’ndan sonra dinlenmeye ihtiyaçları var ancak bu mümkün olmadı. İdeal olan, daha fazla dinlenmeleriydi. Her şeye rağmen ilk maçımıza kadar hazır olmaya çalışacağız. Açıkçası Portekiz turnuvaya iyi başlamadı ve fazla beraberlik aldı. Biraz yavaş kaldılar. Ancak şimdi finaldeler ve rakip ev sahibi Fransa. İşlere kolay değil ancak bireysel anlama Fransa ile baş edebilecek güçteler. Nani kendi kalitesi çerçevesinde iyi maçlar çıkarıyor. Nani, takımla birlikte yükseldiği bir turnuva oynadı. Almanya, Fransa karşısında daha iyi olan taraftı ancak sahadan galibiyetle ayrılamadı. Şimdi Fransa finalde, umarım Portekiz kazanır.”

YENİ SİSTEM VE TRANSFER SÖZLERİ

“Kulübümüz, kriterler çerçevesinde transfer çalışmalarını sürdürmeye devam edecek ve kesinlik iyi bir takım kuracağız. Gereken yerlere takviyeler yapacağız.”

“Geçen sezon, rakibimizin bizden fazla pozisyon ürettiği tek maç, Antalyaspor. O maç dışında bütün maçlarda rakiplerimizden daha fazla pozisyona girdik ancak gol bulamadık. Savunma anlamında ligin en iyi takımıydık. Şimdi de bu gol sorununu çözmek için çalışmalarımıza devam ediyoruz, yeni bir sistem deniyoruz.”

DERBİ YORUMU

“Beşiktaş’ın sahasında oynadığımız ilk maçta berbat bir hakem vardı. Hayatımda gördüğüm en kötü hakem yönetimlerinden biriydik. O maçta Beşiktaş’tan daha iyi oynadık ancak olmadı. Galatasaray ile 3 maça çıktık, Kadıköy’deki maçta nasıl berabere kaldıklarını onlar bile anlamadı. Kupa finalinin hakkı ise beraberlikti. Hem biz hem de onlar kötü oynadık ancak onlar kazandı. Beşiktaş sezon boyunca daha istikrarlı bir takımdı ve hak ederek şampiyon oldu. Ancak bu, Fenerbahçe’nin ofansif bir futbol oynamadığı gerçeğini değiştirmez. Fenerbahçe’nin ofansif bir futbol oynamadığını söyleyenler, futboldan anlamayan ve ezbere konuşan insanlar. Geçtiğimiz sezon çalıştığı takımdan ayrılmayan tek yabancı hoca benim. Bu bir çok şeyi anlatıyor bence”

(Sporcope)


Kaynak: Cumhuriyet.com.tr