Fransız perakende zinciri Galeries Lafayette (GL), Çamlıca’daki Emaar Square Mall’da kapılarını açtı. Lüks perakende sektöründe faaliyet gösteren Demsa Group işbirliğiyle, Türkiye pazarına giren Galeries Lafayette, Fransa’daki 57 mağazasının dışında Berlin, Pekin, Jakarta, Dubai’den sonra yurtdışındaki 5’inci mağazası için İstanbul’u tercih etti. Dünya çapında 61 mağazası bulunan şirket 2016’da dünya genelinde 6 milyar Avro’luk ciro yaptı. Türkiye’deki ekonomik dinamizmin ve Türk insanının modaya olan ilgisinin kendilerini İstanbul’a çektiğini aktaran Lafayette yetkilileri, önümüzdeki iki yıl içinde İstanbul’un Avrupa yakasında ikinci mağazayı açmayı planlıyor.

GL ile ilk görüşmelerin 2012 yılında başladığın anlatan Demsa Group Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Çetindoğan, “Biz nüfusu 15 milyona yaklaşan İstanbul’u ve perakende pazarının büyüklüğünü anlattığımızda, markanın yurtdışı yatırım rotasının İstanbul’a çevrilmesine neden olduk” dedi.

Emaar Square Mall’da, 9 bin 500 metrekarelik bir alanda hizmet vermeye başlayan mağazanın açılışına Demet Sabancı Çetindoğan ve Fransa’nın Türkiye Büyükelçisi Charles Fries, Fransa Türkiye Başkonsolosu Bertrand Buchwalter, Galeries Lafayette ailesi, Sabancı ailesi, iş ve cemiyet hayatının önemli isimleri ve basın katıldı.

Galeries Lafayette İstanbul’da 400’den fazla markayı yerli ve yabancı müşteri ile buluşturuyor.

Kaynak: Cumhuriyet.com.tr